CCleaner

Kunne du tenke deg en kjapp måte å fjerne temporære filer, feil i registeret og spor etter surfing på nettet? Da bør du lese videre.

Publisert
Sist oppdatert

CCleaner (egentlig Crap Cleaner) fra Piriform er et gratisprogram som sletter ubrukte og temporære filer fra PCen din, og fjerner surfespor og historikk i programmene dine. Dessuten kan programmet søke etter feil og etterlatenskaper fra avinstallerte programmer i registeret, og fjerne disse kjapt og greit.

Programmet har vært på markedet i flere år allerede, og er nærmest å regne som obligatorisk for alle som er opptatt av å holde Windows ren, stram og smidig. CCleaner har i skrivende stund blitt nedlastet hele 210 millioner ganger fra Piriforms nettsider.

Det som skjer

Du gir i praksis Windows en rundvask, for å si det enkelt. Resultatet? CCleaner bidrar definitivt til å frigjøre plass på harddisken, fjerner surfespor og historikk. Og i beste fall kan det også løse programfeil og bidra til at både Windows og programmene dine starter og jobber raskere. I beste fall, altså.

Og i verste fall? Vel, vi har ennå til gode å oppleve at CCleaner har gjort skade på noe som helst. Men husk: Temporære filer og historikk er en ting, registeroppføringer derimot kan ofte være kryptiske, og slettingen må derfor gjøres med omhu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer