CD-baserte MP3-spillere i siget

De CD-baserte MP3-spillerne begynner nå å komme for fullt, og både Sony, Philips, Akai og flere av de andre store produsentene har spillere i markedet. Men ingen av dem er foreløpig like funksjonsrike som iRiver SlimX.

CD-baserte MP3-spillere i siget
Publisert

Mens musikkbransjen generelt har MP3-formatet og CD-brennere langt oppi halsen, vet elektronikkprodusenter å dra nytte av situasjonen. Maskinvarebaserte MP3-dekodere er billige og finnes i alt fra minnekort-baserte avspillere mindre enn fyrstikkesker, til mobiltelefoner og DVD-spillere. Nå seiler de CD-baserte MP3-spillerne opp som favoritt for mange.

Gå direkte til omtalen av iRiver SlimX

Billig lagring

CD-brenneren er blitt standard på moderne PCer. Hvis du ikke har en brenner, kan du anskaffe en lynrask for 5-600 kroner. En tom CD koster tre kroner, og gir plass til 150-200 sanger i MP3-format, og det dobbelte dersom spilleren støtter Microsofts Windows Media format. Det blir veldig mange timer med musikk, faktisk bortimot et døgn på én enkelt CD. Billigere og mer tilgjengelig langringsmedium finnes for øyeblikket ikke.

Fordelene med CD-baserte løsninger stopper ikke der. Alle spillerne som leser CDer i full størrelse (12 cm i diameter) er ”bakoverkompatible” med vanlige musikk-CDer. Dessuten er de ikke stort dyrere enn vanlige bærbare CD-spillere. Ulempene i forhold til harddisk- og minnekortbaserte spillere er at du trenger CD-brenner for å få med deg musikken, og at spillerne naturligvis har en nedre grense med tanke på størrelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer