CD-brenner - hvilken og hvordan?

Publisert
Sist oppdatert

God dag, herr datadoktor!

Jeg ser at CD-brennere er blitt veldig billige, og derfor tenkte jeg at jeg skulle kjøpt meg en. Men hvilken skal jeg kjøpe? Er det lurt å kjøpe nytt eller brukt? Er det noen fallgruber? Er det vanskelig å installere?

Hilsen Thomas

Datadoktoren svarer

Hei Thomas,

De fleste nye CD-brennere, for ikke å si alle, er trygge kjøp. De aller fleste barnesykdommene er luket ut, og for 1.000-1.500 kroner får du stabile, raske og sikre brennere. Operativsystemet vil automatisk detektere og installere brennere med IDE-grensesnitt som er koblet direkte til kontrollerne på hovedkortet, eller som slave til harddisken din. Dette er illustrert i bruksanvisningen, og er vanligvis en enkel affære. Det eneste problemet du kan støte på, er at CD-brenneprogrammet du ønsker å bruke ikke kjenner igjen brenneren. CD-brennere leveres vanligvis med programvare, og da vil det jo ikke være noe problem. De mest populære programmene oppdateres med jevne mellomrom, slik at de støtter nye modeller. Det samme gjelder den integrerte CD-brennefunksjonen i Windows XP. Du kan gjerne kjøpe en brukt CD-brenner, men da bør du ikke betale mye. En typisk 16x-brenner bør ikke koste deg mer enn en tusenlapp, og da snakker vi om en helt ny, med programvare og garanti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer