CD-Brenner for USB

Sony vil lansere en CD-brenner for USB i mars. Den vil kunne brukes både på PC og Mac. Brenneren er et godt alternativ for bærbare PCer eller for deg som ønsker å flytte den fra PC til PC.

Bildet er konstruert i illustrasjonsøyemed Foto: Erik Andersen
Bildet er konstruert i illustrasjonsøyemed Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Sony CRX100E/X-RP er basert på den interne 1604">CRX100E som vi allerede har testet i vår løpende 873">test av CD-brennere.

Sony har pakket brenneren inn i en ekstern boks med USB-grensesnitt. Vi har 1687">tidligere skrevet om slike bokser som lar deg ta en standard EIDE-enhet og koble den til parallellporten eller USB-porten. Sony vil nok bruke en tilsvarende løsning.

Sony leverer med WinOnCD 3.6 for PC-brukere og Charismac Discribe CD Creation for Mac-brukere. Du får også med en CD-R-plate, en CD-RW-plate, merkepenn for CD-plater, USB-kabel og strømkabel.

Vi forventer at prisen til sluttbruker vil bli ca kr 3500,- (kr 4.300,- inkl. mva).

Lavere ytelse - større fleksibilitet

Sony CRX100E skriver CD-RW med 2X og CD-R med 4X. Det vil den fortsette å gjøre i ekstern utgave. USB-porten er dessverre en god del tregere enn det interne EIDE-grensesnittet. Derfor er lesehastigheten redusert fra 24X til 6X. Da er den mer på linje med 882">HPs eksterne brenner for parallellporten. Sony påstår riktignok at deres USB-løsning er dobbelt så rask.

Den aller største fordelen med USB er at leseren kan flyttes fra maskin til maskin uten problemer. Du trenger ikke en gang en omstart på maskinen. Bare plugg den inn og brenn i vei. Forutsetningen er naturligvis at både drivere og brennerprogramvaren allerede er installert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer