CD-brenner med kortleser

En batteridrevet CD-brenner med kortleser, det må vel være tingen hvis du er mye ute i felten med digitalkamera. Hjemme igjen kobler du den til PCen med USB 2.0.

CD-brenner med kortleser
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere testet portable batteridrevne harddisker, som har vært utstyrt med kortlesere for de fleste typer minnekort. Dette kan være en svært praktisk løsning for de som tar mange bilder med høy oppløsning.

Men det finnes jo andre lagringsmedier. CD-R og RW er jo praktisk, og Apacer har like godt bygget DiscSteno, en portabel CD-brenner med kortleser for 6 forskjellige typer minnerkort.

Mange bruksområder

Selve brenneren er av den slanke typen som brukes i bærbare. Hastighetene er 24/10/24 på henholdsvis brenning av CD-R/CD-RW og lesing. Kabinettet er i plast, og er både stilig og kompakt. Med batterier veier brenneren 693 gram.

CD-brenner med kortleser


Brenneren er altså batteridrevet, med oppladbare batterier, og kan dermed brukes hvor som helst.

Den leveres også med strømforsyning, og kan kobles til PCen med USB 2.0.

Dermed har du både en kurant CD-brenner med USB 2.0 og en rask kortleser som tar alle formater bortsett fra Fujifilms XD:

CD-brenner med kortleser


  • SmartMedia

  • MultiMediaCard

  • SecureDigital

  • Memory Stick

  • CompactFlash

  • IBM MicroDrive
De fleste får plass i spaltene til høyre, mens CompactFlash type I og II og IBM MicroDrive (samme format som CF type II) settes inn i plassen til venstre.

I bruk

Bruker du denne som CD-brenner er det ingen spesielle ting å bemerke. Det følger med Nero Express, og brenneren oppførte seg helt eksemplarisk både som brenner og leser.

Den er ikke av de raskeste, men 24x er i praksis ikke så langt unna en 52x i ytelse. Det er jo bare helt på slutten at de ultra-raske brennerne kommer opp i topphastighet.

Som kortleser er den så rask som mediene du bruker. Dette varierer med formatene, men det raskeste formatet på lesing er IBM Microdrive.

Det som var mest spennende var hvor rask den var på å overføre direkte til CD.
Det fungerer bare når den kobles fra USB.

CD-brenner med kortleser


Vi fylte opp vår IBM Microdrive med 480 MB bildefiler i 6 mapper. Så satte vi denne inn i CF-spalten og la i en blank CD-R plate. For å overføre dataene kan du trykke på en av to knapper. Den ene overfører dataene, den andre overfører, men sjekker også at filene er identiske med originalene.

Vi tok tiden på bare brenning, og etter 4 minutter og 58 sekunder var 480 MB over på CD!
Dette er raskt, til sammeligning brukte den harddiskbaserte X-drive 2 minutter og 30 sekunder på 128 MB.

Fyll opp

Det er også mulig å overføre data flere ganger, også til vanlig CD-R. Brenneren er multisession, slik at det bare å sette i minnekort, en CD-R med ledig plass, og trykke på knappen.

Hver session får en egen mappe med et tall.

Konklusjon

DiskSteno er både utrolig praktisk og enkel å bruke. Det kan selvsagt innvendes at det er rimeligere og mindre plasskrevende med en hardiskbasert løsning. Fordelen er at med CD-plater har du samtidig sikkerhetskopier til arkivet.

Norsk importør er Multimedia Express.

Kontakt importøren for priser og oversikt over forhandlere som selger Apacer DiskSteno.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer