CD-brenner med parallell eller USB?

Publisert

Hei,

Jeg har tenkt å kjøpe meg en bærbar CD-brenner, men er ikke sikker på om jeg skal velge en for USB eller parallell port. USB-utstyr er vanligvis litt dyrere.

Hva anbefaler Datadoktoren?

Datadoktoren svarer:

Tung bruk av parallellporten kan tvinge hele PCen i kne. Derfor vil vi absolutt anbefale en USB-utgave, selv om den koster noen hundrelapper mer. Årsaken til dette er at parallellporten er langt mer tungdrevet for prosessoren enn USB-porten, og dette gjør at du lettere får mislykkede CDer ut av brenneren fordi PCen ikke kan levere data tilstrekkelig raskt og jevnt.

Parallellporten er en flaskehals

Problemet er at parallellporten er så uselvstendig og krever at selve prosessoren sørger for at trafikken går som den skal. I hvilken grad varierer med hvilken type parallellport, rettere sagt hvilken innstilling den står i. Dette må du inn i PCens BIOS for å endre på, og valgene her er som regel Standard, Bidirectional, EPP (Enhanced Parallell Port) og ECP (Enhanced Control Port).

For å bruke en CD-brenner fornuftig må parallellporten være satt til ECP. Dette er den innstillingen som krever minst av prosessoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer