CD-opptaker for lyd

Har du vinylplater som du gjerne skulle hatt på CD? Vil du lage dine egne samleplater eller spille inn egen musikk på CD? Traxaudio 900 er en frittstående CD-opptaker som gjør dette til en enkel sak.

CD-opptaker for lyd
Publisert

DinSide har tidligere testet forskjellige 907">programvareløsninger for å få musikk på gamle vinylplater overført til CD med vanlige CD-brennere for PCer. Konklusjonen er at det er mye plunder med dette, og at det er bedre å kjøpe ferdige CDer.

Men noen ganger er ikke dette et godt nok svar, siden det kan hende at musikken din ikke finnes på CD eller du vil samle dine egne favoritter fra forskjellige gamle album.

Noen sitter kanskje på gamle opptak på lydbånd, og ønsker å overføre noen av disse til CD. Dette kan jo være både opptak av egen musisering, gamle radioprogrammer eller annet materiale, som kan være praktisk å ha på et mer hendig format enn originalen.

Spesialmaskin og spesialplater

Traxaudio 900 er en CD-opptaker som er spesiallaget for musikk- og lydopptak. Den ser ut som en CD-spiller og fungerer også som dette. Men den er først og fremst beregnet på å spille inn musikk-CDer fra analoge eller digitale lydkilder.

For ikke å komme på kant med de som sitter på opphavsrettigheter, kreves det egne, avgiftsbelagte Audio CD-R-plater for denne og tilsvarende maskiner. Disse har en signatur som CD-opptakeren kjenner igjen – prøver du å sette inn en vanlig CD-R, nekter maskinen å samarbeide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.