CD-rippingen går tregt!

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg kjøpte nylig en ny DVD-brenner fra Samsung. Den er superfin på brenning av CD og DVD, men den klarer bare å rippe musikk-CDer i 4x eller lavere hastighet. Det tar med andre ord nesten et kvarter å kopiere en musikk-CD inn på harddisken i MP3-format. Det er en 16x DVD, og kopiering av datafiler fra CD og DVD går lynraskt, så det har ikke noe med DMA/PIO-innstillnger å gjøre.

Min gamle Nec-brenner fra 2002 klarte fint 20x, altså tok det 3 minutter å kopiere inn samme CD.

Er det en eller annen innstilling jeg har oversett?

MvhErik

Datadoktoren svarer

Hei,

Mest sannsynlig er den nye brenneren din utstyrt med en såkalt "rip-lock", som begrenser hastigheten ved avlesning av musikk-CDer og DVD-filmer. Denne låsen sørger først og fremst for at DVD-leseren ikke bråker under avspilling av musikk og film. Ulempen er at den også begrenser hastigheten når slikt materiale skal kopieres til harddisken.

Noen ganger kan denne begrensningen fjernes ved å oppdatere den interne programvaren i brenneren (firmwaren) med en uautorisert versjon - og selv om det som regel er en grei sak, risikerer du at garantien bortfaller dersom du støter på problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer