CD-ROM på harddisk

I vår test av digitale oppslagsverk, har vi kritisert Encarta og tildels Britannica for å legge all informasjon over på to CD-plater. Det betyr at du hele tiden må bytte CD, men med et program som simulerer CD-ROM på harddisken, løser du problemet.

Publisert

Vi har sett på Farstone Virtual Drive, men det finnes også en rekke andre alternativer. Virtual Drive er shareware, og kan hentes ned fra nettet.

Hensikten med programmet er å gi lettere tilgang til oppslagsverk o.l. ved å lage komprimerte kopier av CD-platene på harddisken. Kopiene som Virtual Drive lager oppfattes deretter som en vanlig CD-ROM-leser av Windows.

Fire CD-ROM på harddisk

Vi testet Virtual Drive for både Encarta Deluxe 99 og Encyclopædia Britannica 99. Prosessen var svært oversiktlig, og Virtual Drive styres med enkle trykknapper.

Klikker du "Build VCD", kan du velge hvilken harddisk du vil kopiere CD-platen til. Filnavn og beskrivelse foreslås automatisk, men du kan endre dette slik du ønsker. Dessuten kan du stille kompresjonsgrad.

Hele prosessen tok i overkant av en time og femten minutter for hvert av leksikonene (med to CD-plater hver). Hadde vi valgt lavere kompresjon (vi brukte maksimal), ville det gått raskere. Kompresjonen sparte oss for ca. 30-60 MB per plate (5-10%).

Mye raskere

I vår bruk av digitale leksika, hadde vi ikke bare vent oss til å bytte CD-plater annethvert minutt. Vi hadde også vent oss til å vente på at CD-spilleren skulle spinne opp, og at den var litt treg ved vanlig bruk (vi bruker 32x på vår maskin).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer