CDBurner XP Pro: Helt gratis DVD/CD-brenning

Har du lyst å "fornye" brenneren din, eller har du problemer med å få brenneprogrammet ditt til å virke i nyere versjoner av Windows? Løsningen behøver ikke å koste deg en krone.

Publisert
Sist oppdatert

CDBurnerXP er et gratisprogram som lar deg lage data-CDer og DVDer, samt musikk-CDer, enten fra filsystemet direkte ved hjelp av dra & slipp, eller fra ISO-filer (speilbilder av CD/DVD-plater).

Utvalget av gratisprogrammer til disse formålene er relativt begrenset. Vi har tidligere omtalt to av de mest aktuelle, Deepburner, og en tidlig versjon av CDBurner XP for en tid tilbake. Siden den gang har sistnevnte blitt oppdatert en rekke ganger, og har nå også full funksjonalitet for brenning av DVD-plater.

Ikke bare XP

Windows XP har en innebygd en begrenset CD-brennemodul i filsystemet. CDBurnerXP samler funksjonaliteten gjennom ett grensesnitt, ikke ulikt Nero Burning ROM fra tyske Ahead. Vi synes faktisk brukergrensesnittet et bedre i CDBurnerXP Pro, blant annet er ikoner og farger mer i tråd med Windows XP-standarden.

Men navnet til tross, CDBurner XP Pro fungerer i eldre versjoner av Windows også, og er testet både i Windows Me og 2000. Det vil sannsynligvis også fungere i Windows 98 og NT4.0, i følge utviklerne.

CD-ripping

CDBurnerXP Pro kan dessuten brukes til mer enn bare DVD/CD-brenning; her finnes nemlig en innebygd funksjon for å rippe sanger fra musikk-CDer til formatene MP3, Ogg Vorbis, WMA og WAV. Du kan lage musikk-CDer fra alle disse formatene i nyeste versjon av CDburner XP Pro, men under vår lille test krasjet programmet da vi prøvde å bruke WMA-filer til formålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer