CD/DVD-spiller til minibærbar

Publisert
Sist oppdatert

Hei, jeg har akkurat skaffet meg en minibærbar. Med disse følger det ikke med CD/DVD-spiller. Hvordan kan jeg enklest benytte en spiller til slike minibærbare?

Jeg har en stasjonær pc med DVD-brenner/spiller. Kan denne brukes ved å koble bærbar til en USB port på den stasjonære? Eller må det skaffes en ekstern spiller? Jeg har blant annet en del programmer på CD jeg gjerne ville lagt inn.

MvhJohnny A.A.

Datadoktoren svarer

Heisann.

Jo her har du noen valg. Du nevner en ekstern enhet, som nok er det aller enkleste - du får en DVD-brenner du kobler til maskinen med USB til under en femhundrelapp.

Du kan også bruke det optiske drevet til en annen datamaskin, men det krever at dere er knyttet sammen i et nettverk og slår på deling av den stasjonen.

Et siste alternativ jeg nevner her er å bruke en annen datamaskin til å rippe/overføre innholdet og legge dette på en USB-pinne eller harddisk. De fleste programmer lar seg fint installere så lenge du har kopiert over alle filene fra CD/DVD-plata, og når det for eksempel gjelder DVD-filmer er dette noe du kan rippe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer