CD/DVD-spiller til minibærbar

Publisert
Sist oppdatert

Hei, jeg har akkurat skaffet meg en minibærbar. Med disse følger det ikke med CD/DVD-spiller. Hvordan kan jeg enklest benytte en spiller til slike minibærbare?

Jeg har en stasjonær pc med DVD-brenner/spiller. Kan denne brukes ved å koble bærbar til en USB port på den stasjonære? Eller må det skaffes en ekstern spiller? Jeg har blant annet en del programmer på CD jeg gjerne ville lagt inn.

Mvh
Johnny A.A.

Datadoktoren svarer

Heisann.

Jo her har du noen valg. Du nevner en ekstern enhet, som nok er det aller enkleste - du får en DVD-brenner du kobler til maskinen med USB til under en femhundrelapp.

Du kan også bruke det optiske drevet til en annen datamaskin, men det krever at dere er knyttet sammen i et nettverk og slår på deling av den stasjonen.

Et siste alternativ jeg nevner her er å bruke en annen datamaskin til å rippe/overføre innholdet og legge dette på en USB-pinne eller harddisk. De fleste programmer lar seg fint installere så lenge du har kopiert over alle filene fra CD/DVD-plata, og når det for eksempel gjelder DVD-filmer er dette noe du kan rippe.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer