Celeron 400 - Socket 370

DinSide utvider, og nye skribenter trenger PCer. For å slå flere fluer i en smekk, bygger vi disse selv. Dermed får vi testet flere av de nyeste komponentene, samtidig som vi skreddersyr maskinene til de forskjellige behov. Denne gangen har vi bygget PCer med Intel Celeron prosessorer på 400 MHz og testet dem i vår kontinuerlige og sammenlignende PC-test.

Publisert

Intel har nettopp lansert raskere Celeron-prosessorer på 366 og 400 MHz. Disse leveres enten i Slot1-utgave eller i den nye Socket370. Intel går nå tilbake til sokkel for sine rimeligste prosessorer. Den minner til forveksling om den som passet til den forrige generasjon Pentium, men er ikke pinne-kompatibel med denne. Slot1-versjonene vil forsvinne fra markedet, men det er ikke sikkert når dette skjer.

370-pinner i sokkel

Den ene av de to 400 MHz Celeron-baserte PCene har Socket370-versjonen, og det er denne vi tester i denne artikkelen. Hovedkortet er fra Intel og heter BI440ZX. Dette er bare beregnet for Celeron og det står på esken at det er designet for ”the Basic PC”.

ZX-hovedkortet er fysisk sett mindre enn de vanlige Pentium II-kortene, og har AGP, 2 PCI-plasser og en delt PCI/ISA-plass som deler brakett. Det er plass til to minnemoduler og maksimal kapasitet er 256 MB.

Dette hovedkortet støtter bare 66 MHz buss-hastighet og har ingen spesielle innstillinger. Kortet er beregnet på enkel, problemfri montering og tilpasning. Det er absolutt ikke beregnet på hobbyfiklere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer