Celeron 400 – Slot 1

DinSide utvider og nye skribenter trenger PCer. For å slå flere fluer i en smekk bygger vi disse selv. Dermed får vi testet flere av de nyeste komponentene, samtidig som vi skreddersyr maskinene til de forskjellige behov.

Publisert

Denne gangen har vi bygget PCer med Intel Celeron prosessorer på 400 MHz og tester dem i vår kontinuerlige og sammenlignende PC-test. Intel har nettopp lansert raskere Celeron-prosessorer på 400 og 433 MHz. Disse leveres enten i Slot1-utgave eller i den nye Socket370. Intel går nå tilbake til sokkel for sine rimeligste prosessorer.

Sokkelen minner til forveksling om den som passet til forrige generasjon Pentium, men er ikke pinne-kompatibel med denne. Slot1-versjonene vil forsvinne fra markedet, og uoffisielt er det snakk om at juni er den siste produksjonsmåneden for Celeron for Slot 1.

Celeron 400 i Slot 1

Den andre av de to 400 MHz Celeron-baserte PCene bruker Slot 1-versjonen, og det er denne vi tester i denne artikkelen. Hovedkortet er fra Asus, og heter P2BLS. Dette er beregnet for både Pentium II, III og Celeron, og er et medlem av en større serie fra denne velkjente og anerkjente produsenten fra Taiwan.

Hovedkortet er fysisk sett litt større enn de vanlige Pentium II-kortene fordi det har både Ultra2SCSI og 100 Mbit nettverkstilkobling integrert. Det har AGP, 3 PCI-plasser, 1 ISA og en delt PCI/ISA-plass som deler brakett. Det er plass til fire minnemoduler, og maksimal kapasitet er 1 GB (1024 MB).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer