Celeron blir nesten like kraftig som Pentium III

Nå kommer en ny generasjon billig-prosessorer i Celeron-serien fra Intel, og de nye prosessorene er så kraftige at forskjellen til Pentium III blir forholdsvis liten. Dette må Intel gjør for å klare å konkurrere med AMD.

Celeron blir nesten like kraftig som Pentium III
Publisert

Neste uke lanseres to nye prosessorer i Celeron-serien på henholdsvis 600 og 566 Mhz. Prosessorene vil fremdeles bruke 66 Mhz-buss, men har nå fått SSE-funksjoner og mer andrenivå hurtigminne. SSE står for "streming simd extensions", og innebærer enkelt forklart at prosessorene er i stand til å utføre samme operasjon på flere dataelementer samtidig. SSE har så langt bare vært tilgjengelig i de langt dyrere Pentium III-prosessorene.

De nye Celeron-prosessorene vil også bli produsert med 0,18 mikrometer, og vil få 256 KB sekundært cacheminne. Men for at de ikke skal havne for nært opp til Pentium III, hevder flere pålitelige kilder at halvparten av minnet vil bli koblet ut. Markedsmekanismene bestemmer, med andre ord.

Forskjellen på en Celeron med 128 KB fullhastighet hurtigminne og en Pentium II med 512 KB på halve klokkehastigheten, var ikke spesielt stor. Flere utgaver lot seg også overklokke i stor grad, slik at forskjellen i praksis forsvant.

Med de nye Celeron-modellene er det være duket for en ny runde med muligheter for overklokking for de mest entusiastiske brukerne. Busshastigheten settes opp fra 66 MHz så langt det går uten at systemet kræsjer med det samme. Så er det i gang med heftige spillesekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer