CentOS 5.1

Om det å installere Linux på hjemmeserveren - en prosess som både kan knyttes til glede og fortvilelse.

Publisert
Sist oppdatert

Sist jeg skrev om min nye hjemmeserver sist var egentlig mitt største problem hvilken Linux-distro jeg skulle bruke. Etter tips fra dere lesere hadde jeg nemlig skummet gjennom en håndfull forskjellige kandidater, og kan vel ikke påstå jeg hadde bestemt meg helt for hvilken det skulle bli.

Etter litt om og men gikk jeg til slutt for CentOS 5.1, som i forsøksheatet hadde fungert fint frem til filer skulle skrives til harddisken. Det samme problemet fikk jeg ved 2. forsøk (og DVDen ble sjekket uten feil), men etter at jeg har holdt meg til engelsk (ikke norsk) under installasjonen har ikke dette problemet kommet igjen. Hvorvidt det er her feilen ligger, eller om det kan ha vært noe med harddiskoppsettet er jeg egentlig ikke sikker på.

Men la meg ta det fra begynnelsen.

CentOS 5.1

Nesten alt du trenger å vite om denne distroen finner du på www.centos.org. Navnet er en forkortelse av Community ENTerprise Operating System og bygger i stor grad på den kjente Red Hat Enterprise Linux - CentOS bruker for eksempel Red Hat sin dokumentasjon. Dette er altså ikke noen lettvektsdistro, noe som også merkes hvis du skal laste den ned. 6 CDer eller en DVD må til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer