Chameleon for Android-nettbrett

Hjemskjermen Chameleon kan gi Android-nettbrettet nytt liv. Men det koster skjorta.

PENT: Det er enkelt å lage pene hjemskjermer med Chameleon. Det som ikke er fullt like enkelt, er å få dem til å gjøre det du vil.  Foto: Per Ervland
PENT: Det er enkelt å lage pene hjemskjermer med Chameleon. Det som ikke er fullt like enkelt, er å få dem til å gjøre det du vil. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer skrev vi om Kickstarter-prosjektet Chameleon, som forsøkte å samle inn 50.000 dollar for å lage en ny hjemskjerm for Android-nettbrett.

Les saken her: Chameleon – en svært lekker Android-hjemskjerm

Tanken var å lage pene skjermer stappet fulle av informasjon, slik at man potensielt slipper å gå fra app til app for å oppdatere seg på sosiale medier og gjøremål. Det har selvsagt alltid vært mulig via "widgets" (moduler), men som Chameleon selv sier: "Android widgets are not all created equally - and that's the problem". I tillegg skulle hjemskjermen din alltid tilpasse seg stedet eller tiden du befinner deg i når du bruker den.

Pengene er nå samlet inn, appen finnes i Google Play og skaperne holder noe av det de lovet.

Men ikke alt.

Her kan du se hvordan Chameleon ser ut på vår Motorola Xoom, med Android 4.1 "Jelly Bean":

Dette liker vi

Det første man legger merke til med Chameleon, er strengt tatt prisen: 59 kroner. Dette er stivt, og man får høye forhåpninger for hva en såpass dyr app har å komme med.

Og ved første øyekast er det en hel del:

  • Chameleon-hjemskjermen har et radikalt annerledes design enn andre. Skjermen deles opp i fire ganger fire ruter, hvor man plasserer de medfølgende modulene. Tanken er å ha dem kant-i-kant, slik at hele skjermen fylles med info.
  • Modulene er pene å se på, og kan hente informasjon fra Facebook, Twitter, Gmail, Instagram, RSS-strømmer og Youtube. I tillegg får du moduler for tid, vær og snarveier til innstillinger.
  • Du kan ikke ha snarveier på hjemskjermen slik du er vant til. Men du kan dra apper til en snarveislinje nederst på hver hjemskjerm.
  • Du kan bestemme hvilken hjemskjerm som skal være gjeldende der og da, ved å sette "conditions". Dette kan være enten tidspunkt, GPS-posisjon eller hvilket trådløst nett du er koblet på. På den måten kan du lage en egen hjemskjerm for jobb, som du kan sette som gjeldende skjerm når du kobler på nettet på jobben. Eller en nyhetsskjerm som møter deg om morgenen. Eller hva som helst annet, innenfor appens grenser, som er ganske små, noe vi kommer tilbake til, bare denne kommabefengte setningen kan bli ferdig snart.
En ting er det liten tvil om i våre øyne: Chameleon ser bra ut. Vår gode, gamle Motorola Xoom ble som ny, og det er alltid en god følelse. Boksene med stadig oppdatert informasjon likner de visjonene vi selv hadde om nettbrett før iOS-plattformens ikoner begynte å dominere de flate skjermene. Hele konseptet med Chameleon er egentlig såre enkelt; akkurat slik glimrende nyheter skal være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer