Chat: 5 programmer testes

Prateprogrammer lar deg kommunisere i sanntid over Internett, og passer både til hjemmekontor og løssluppen prat med venner. Vi har testet de viktigste.

Publisert

Prateprogrammene er en meget praktisk oppfinnelse. Tenk å kunne snakke med eller sende filer til utvalgte personer over hele verden… Det er ikke akkurat noen ny oppfinnelse, og millioner bruker slike programmer allerede, men hvilke av de er mest brukervennlige og praktiske?

Perfekt for hjemmekontoret

Prateprogrammene er ikke bare for fritidssysler. Det kan også fungere som et perfekt tillegg til epost for deg som jobber på hjemmekontor. Hvis du setter opp prateprogrammet til automatisk å vise kollegene dine, kan du se hvem som er til stede og slå av en liten prat eller sende bilder, filer og lenker på en enkel måte.

I dataredaksjonen i DinSide er det flere som jobber på hjemmekontor i perioder, og vi har gode erfaringer med dette. Det er mye enklere å føle seg som en "ekte" del av teamet når du er logget på med et prateprogram.

Kandidatene

Vi har tatt for oss gratisprogrammene ICQ, AOL Instant Messenger, Yahoo! Messenger og MSN Messenger. Vi lastet ned de nyeste versjonene av disse programmene, og sammenlignet fordeler og ulemper. Det finnes flere programmer enn dette, men denne gjennomgangen er altså begrenset til de programmene som er gratis og mest populære.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer