Chibi Robo

SPILLTEST: Trodde du GameCube var død? Ikke når et av de mest originale spillene den siste tiden dukker opp på plattformen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er sommer, og tid for rydding i hagen. Selv om hager ikke angår oss, siden vi bor i en leilighet midt i tykkeste Oslo, så tror vi likevel at mange ville blitt glade om en liten robot kunne tatt ansvaret for å plukke søppel og vaske bort flekker.

Den sjarmerende Chibi Robo er altså svaret på problemstillingen. En svært så stereotypisk, amerikansk familie, med en lat og arbeidsløs far, en pliktoppfyllende og småfrustrert mor, og en datter som skjuler seg bak en froskemaske, får altså en dag et nytt tilskudd. Chibi Robo er en gave til datteren Jenny, og den setter raskt i gang med å rydde hjemmet.

Men ikke misforstå, dette er ikke et spill som handler i hovedsak om rydding. Chibi Robo er et herlig og søtt plattformeventyr, der alt foregår på innsiden av et hus – sett fra et ganske lavliggende perspektiv. Chibi Robo er ikke akkurat stor av seg, nemlig.

Verden med robotøyne

Spillet har tydelige dag og natt-sykluser, og visse ting kan bare gjøres enten om dagen eller om natten. På dagtid kan du kommunisere med familiemedlemmene, som er våkne, og det fører til at du får tilgang til visse områder og får løst visse oppgaver. Om natten kommer lekene frem, og er usedvanlig snakkesalige. Det innebærer at deres behov kan kun tilfredsstilles nattestid, og det åpner for en lang rekke sideoppdrag, samtlige passe surrealistiske og underholdende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer