Chi.mp styrer hvem som ser hva

Dine nettidentiteter under én paraply.

Du velger - hvem skal få se hva?
Du velger - hvem skal få se hva? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Begynner det å bugne over av nettjenester du er registrert på?

De fleste av oss er nå registrert på Facebook, mange har eposten lagres hos Google, noen har begynt å bruke Twitter, bokmerkene ligger hos Delicious, bildene på Flickr, en egen blogg og, ja ...

>> De 25 beste nettjenestene

Du skjønner tegninga.

Utfordringen er flerdelt - ikke bare er nettidentiteten din fragmentert og spredt over ulike tjenester, men det er heller ikke så lett å kunne styre hvem som ser hva.

Det er her Chi.mp kommer inn i bildet.

Ditt eget domene

Når du registrerer deg på Chi.mp kan du velge deg et eget .mp-domene som blir din besøksadresse. På denne adressen kan du så vise informasjon om deg selv - alt fra e-postadresse, telefonnummer og hvor du bor til dine siste Flickr-bilder, bokmerker eller andre RSS-strømmer. Du kan også importere bilder du laster opp på Facebook-profilen din, som du kan vise til resten av verden.

Eller ikke.

Les også: Hjelp - mamma er på Facebook!

Litt av poenget her er nemlig at du styrer hvem som ser hva. Du kan opprette ulike personas - brukergruppper - og initielt foreslår Chi.mp tre profiler; offentlig, arbeid og venner. Den offentlige profilen er den som vises til alle som går inn på ditt nettsted, mens du kan kategorisere andre kontakter under arbeid og venner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer