Chromebooks er ferskvare

Etter datostempelet går ut, får du ikke lenger oppdatert datamaskinen.

SLUTT OM HALVANNET ÅR: Chromebooken vi kjøpte på Black Friday, vil bare motta oppdateringer til juni 2021. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SLUTT OM HALVANNET ÅR: Chromebooken vi kjøpte på Black Friday, vil bare motta oppdateringer til juni 2021. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bærbare datamaskiner som er basert på Googles ChromeOS, kalles gjerne Chromebooks. I motsetning til klassiske PC-er med Windows eller MacOS, der lokale installasjoner av apper og programmer fortsatt er sentralt, skjer det alle meste på Chromebook ute på nettet, gjennom nettleseren.

Vi har tidligere uttrykt begeistring for hvordan denne kategorien har utviklet seg, og konkluderte for kort tid siden at Chromebooks nå for alvor er å regne som en fullgod konkurrent til Microsoft- og Apple-baserte maskiner.

Kommer med datostempel

Men - og det er et stort men, som neppe alle er klar over. Samtlige Chromebooks har en utløpsdato, bekrefter Google. Etter denne datoen vil ikke lenger maskinen får viktige oppdateringer, enten det dreier seg om drivere til maskinvaren, generelle forbedringer i funksjonalitet eller sikkerhetsfikser.

Det betyr for eksempel at dersom det dukker opp nye muligheter i nettleseren, vil du ikke få dem på din maskin. Og hvis det oppdages feil eller sikkerhetshull, er du overlatt til deg selv - og videre bruk av maskinen skjer da på egen risiko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer