ChromeOS feirer 10 år med storoppdatering

Drøss med nye funksjoner til Chromebook-maskiner.

BILLIGE: En av fordelene med Chromebook-maskiner er at de gjerne koster en del mindre enn tradisjonelle Windows-PC-er eller Mac. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BILLIGE: En av fordelene med Chromebook-maskiner er at de gjerne koster en del mindre enn tradisjonelle Windows-PC-er eller Mac. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år er det ti år siden de første Google-PC-ene med Chrome OS kom på markedet. Fremdeles er det mange som ikke har hørt om Chromebook-maskiner, men maskinene selger som aldri før, spesielt i skolemarkedet.

I anledning jubileet slipper Google en ny versjon av Chrome OS, M89, som gir et drøss nye funksjoner som ifølge Tom's Guide vil gjøre det mer konkurransedyktig mot Mac-er og Windows-PC-er.

Telefonstyring

En av de største nyhetene er Telefonstyring (Phone Hub) som gjør at Android-brukere kan få tilgang til sine telefoner direkte fra PC-en. Her kan du blant annet se de siste fanene du surfet på eller se hva batterinivået er.

Du kan motta varsler fra meldingsapper og svare på meldinger om du ønsker. Du kan også bruke den til å lokalisere mobilen, så den kan gi lyd fra seg dersom du ikke finner den.

Nearby Share

Er en ny funksjon à la AirDrop på iPhone og Mac som lar deg raskt dele filer mellom Chrome OS og Android-enheter.

Wi-Fi-synkronisering

Wi-Fi-synkronisering er en eksisterende funksjon i Chrome OS som lar deg dele nettverksinnstillinger mellom enheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer