Cinch stjeler fra Windows 7

Gir en populær Windows-funksjon til Mac-brukerne.

Cinch stjeler fra Windows 7
Publisert
Sist oppdatert

Windows-brukere som har installert den nyeste versjonen av operativsystemet, har fått en kjekk funksjon som lar dem plassere vinduer til deler av skjermen ved å føre vinduet til en av kantene, også kalt Aero Snap.

Ikke uventet dukket det raskt opp programmer som mer eller mindre gjør det samme for andre operativsystemer også, deriblant Windows XP.

Les også: 10 skjulte Windows 7-triks

Også for eple-maskinene

Nå kan også MacOS X- brukere få funksjonen. Irradiated Software har laget programmet Cinch. For å flytte programvinduer til en enkelt del av skjermen, er det bare å bevege vinduet til en kant. Flytter du det øverst, tar det opp hele skjermen, flytter du det til en av sidene tar det opp halve. En stiplet linje viser deg hvor mye plass vinduet vil ta.

Programmet fungerer også godt med flere skjermer, og Spaces-funksjonen i MacOS. Cinch er tilgjengelig for Leopard og Snow Leopard, og kommer i en gratisversjon og en som koster 7 dollar (cirka 40 kroner i skrivende stund).

Vi er imidlertid ikke helt sikre på hva forskjellen mellom de to versjonene er, men et Google-søk antyder at gratis-versjonen er såkalt «nagware» - den vil spørre deg om å kjøpe programmet fra tid til annen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer