Cinet PPI-600 400MHz Pentium II

Den andre norskbyggede 400 MHz-maskinen vi har mottatt kommer fra Cinet. Bortsett fra Intel-komponentene (prosessoren og brikkesettet) har Cinet valgt komponenter fra andre produsenter i sin maskin, med unntak av lydkortet. Det viser seg at ytelsen likevel er svært lik, i alle praktiske sammenhenger. Med andre ord - nok en maskin i toppsjiktet.

Publisert

Maskinen er et typisk Cinet minitårn, litt bredere enn vanlig. Det virker litt mindre fast i fisken sammenlignet med Evercoms kabinett, men det er et par viktige forskjeller.

For det første har kabinettet ingen forsegling som gjør garantien ugyldig hvis den brytes. For det andre følger det med en god norsk bruksanvisning som forklarer punkt for punkt hvordan du åpner kabinettet og monterer tilleggskort, ekstra lagringsenheter og mer minne. Et eget kapittel tar for seg oppsett av BIOS, som rett og slett er en oversettelse av den engelske håndboka til hovedkortet. Her finner du både bilder, skisser og tabeller som gir all den informasjon du har behov for. Men noen lærebok for nybegynnere er det ikke.

Cinet reserverer seg fornuftig nok mot å gi garanti for feil som er oppstått ”som følge av statisk elektrisitet, feilaktig installering eller modifikasjon av komponenter i maskinen”, som det står i bruksanvisningen.

Komponenter

Hovedkortet er et Asus P2B med Intels 100 MHz FrontSide Bus BX-brikkesett. Det er installert 64 MB SDRAM (PC100 DIMM) som bruker en av de 3 tilgjengelige DIMM-plassene. Cinet oppgir 384 MB minne som maksimum, men Asus oppgir 768 MB på sine websider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer