Cinet PPI-600 450MHz Pentium II

Klarer norske PC-produsenter å henge med, sammenlignet med de internasjonale gigantene? DinSide har testet en av Cinets toppmodeller med 450 MHz Pentium II.

Publisert

Sammenligner du en PC fra en av de internasjonalt kjente produsentene med en PC fra en av de mange norske monteringsbedriftene er det som regel utseendet som skiller. En annen forskjell er selve pakkeløsningen, hva som leveres sammen med maskinen og hvilket totalkonsept maskinen er en del av. Her snakker vi om programvare som følger med maskinen, serviceavtaler og hva slags brukerstøtte vi kan forvente oss.

Fargerikt?

Det første vi la merke til når vi åpnet esken med Cinets PC var at fronten på DVD-ROM-leseren ikke hadde samme farge som diskettstasjonen og resten av kabinettet. Dette er funksjonelt sett en totalt ubetydelig bagatell, men ingen bilprodusent ville i sin villeste fantasi forsøke å levere en modell hvor en av dørene er i en annen farge enn resten av bilen.

Her kommer et av problemene for norske monteringsbedrifter sterkt inn i bildet. På grunn av relativt små serier, kan ikke detaljer i designet få så høy prioritet. Produsentene er avhengige av det som tilbys av komponentleverandørene. Ellers blir prisnivået for høyt i den harde konkurransen.

Velutstyrt

Maskinen har det tradisjonelle Cinet-kabinettet som er litt bredere enn de fleste andre PCer. En ny detalj er at lokket ikke lenger festes med skruer, men med to plastskinner som skyves opp for å frigjøre festekrokene. Dette er langt mer praktisk enn skruer, men er så nytt at det ikke var omtalt i brukerveiledningen som stadig refererer til skruer. Men det var jo svært lett å forstå mekanismen siden det tydelig fremgår av symboler på plastskinnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer