Classic Shell 4.0 forvandler Windows 8.1 til Windows 7

Gir deg startmeny og visker bort skillet mellom Modern UI-apps og klassiske Windows-programmer.

Startmeny-funksjonaliteten er akkurat slik du husker den, med muligheter for å flytte, slette og organisere med dra & slipp. I listen over mest brukte programmer ligger både klassiske Windows-programmer og Modern UI-apper.
Startmeny-funksjonaliteten er akkurat slik du husker den, med muligheter for å flytte, slette og organisere med dra & slipp. I listen over mest brukte programmer ligger både klassiske Windows-programmer og Modern UI-apper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du det er vanskelig å bli dus med det nye Modern UI-grensesnittet i Windows 8? Da er du ikke alene. Reaksjonene fra publikum har vært så sterke at Microsoft blant annet gjeninnfører start-knappen når de om få dager kommer med Windows 8.1 - den første store oppdateringen til operativsystemet.

Får ikke alt

Men selv om knappen blir gjeninnført, betyr ikke det at du får tilbake den klassiske startmenyen som vi kjenner fra Windows 7 og eldre versjoner av Windows. Du må fortsatt forholde deg til en heldekkende meny med såkalte "fliser", som kan representere både klassiske programmer, funksjoner, nye Modern UI-apper, innstillinger og nettsider:

Synes du dette blir i overkant, og savner den gamle startmenyen? Da vil du like Classic Shell 4.0. Som navnet på programmet antyder handler det om å få Windows 8 (inkludert Windows 8.1) til å oppføre seg mer som tidligere versjoner av operativsystemet.

Dette innebærer blant annet at du får tilbake den klassiske start-knappen og startmenyen. Du kan også gå rett til skrivebordet når du har logget inn, og ikke til den store Modern UI-menyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer