Classic Shell gir deg startmeny i Windows 8

Tar deg rett til skrivebordet og gir deg tilbake startmenyen.

Takket være Classic Shell får du tilbake både startmenyen og skrivebordet på null komma svisj.
Takket være Classic Shell får du tilbake både startmenyen og skrivebordet på null komma svisj. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du det er vanskelig å bli dus med det nye Metro-grensesnittet i Windows 8? Da vil du like Classic Shell. Som navnet på programmet antyder handler det om å få Windows 8 til å oppføre seg mer som tidligere versjoner av operativsystemet.

Les også: Nå kan DU prøve ferdig Windows 8, gratis

Du bestemmer

Dette innebærer blant annet at du får tilbake den klassiske start-knappen og startmenyen. Du kan også gå rett til skrivebordet når du har logget inn, og ikke til den store Metro-menyen.

Du kan til og med velge stil på startmenyen, avhengig av hvor klassisk du ønsker å være:

Du kan velge mellom tre forskjellige startmeny-grensesnitt i tillegg til å gjøre en haug med spesialtilpasningetter eget ønske.
Du kan velge mellom tre forskjellige startmeny-grensesnitt i tillegg til å gjøre en haug med spesialtilpasningetter eget ønske. Vis mer


Startmeny-funksjonaliteten er akkurat slik du husker den. Du kan flytte, slette og organisere med dra&slipp.
Startmeny-funksjonaliteten er akkurat slik du husker den. Du kan flytte, slette og organisere med dra&slipp. Vis mer


Ved å klikke SHIFT og Windows-tasten, får du fortsatt fram Windows 8-menyen:

Startskjermen, slik vi kjenner den fra Windows 8. Nå kan du enkelt hoppe forbi den og gå rett til skrivebordet når du logger inn.
Startskjermen, slik vi kjenner den fra Windows 8. Nå kan du enkelt hoppe forbi den og gå rett til skrivebordet når du logger inn. Vis mer


Men det er mer

Du kan også gjøre tilpasninger i Utforsker og Internet Explorer, slik at de ser ut og oppfører seg mer som i eldre utgaver av Windows. Mulighetene for skreddersøm er rett og slett imponerende, og programmet har fungert problemfritt mens vi har testet det.

Gratis

Classic Shell er basert på åpen kildekode, og er gratis. Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra classicshell.sourceforge.net.

Samleside: Windows 8

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer