Clue 4.2

Clue var en av de første ordbøkene som kom i elektronisk utgave. Vi har testet Clues ordbok for engelsk-norsk-engelsk. Til tross for sitt minimalistiske ytre, viser det seg å være effektivt å bruke.

Publisert

Innhold

Clue skal ifølge produsenten inneholde dobbelt så mange oppslagsord som Kunnskapsforlagets digitale ordbøker, men dette stemmer ikke for standardutgaven av Clue som vi har hatt inne til test. Clue har bare 10% flere oppslagsord enn Kunnskapsforlagets ordbøker.

I våre tester av treff på bestemte søkeord, kommer Clue bra ut, og var godt oppdatert med nyere teknologibegreper.

Bruksmåter

I Clue får du et søkefelt, og to lister med engelsk i den ene og norsk i den andre. Språket du søker fra står alltid til venstre, mens resultatene kommer til høyre.

Clue kan plasseres slik at det alltid ligger øverst, selv om du veksler mellom vinduer. Clues vindu kan også forminskes mer enn vi har klart å få til med andre ordbøker.

Skal du skifte ordbok, er det bare å trykke på tabulatortasten. Skal du hoppe tilbake til den forrige ordboken du brukte, er denne oppslått på samme sted som da du forlot den.

Sterke og svake sider

Clue burde hatt bedre funksjoner for å hente data fra andre kilder, og sende dette tilbake, slik vi har sett i andre ordbøker. Skal du sende informasjon fra Clue til for eksempel et dokument i en tekstbehandler, må du kopiere dette og lime det inn ved hjelp av funksjonene i Windows.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer