Clue 5.0: Ordbøker for skrivebordet

Det norske selskapet Clue Norge ASA har nylig lansert nye versjoner av sine flotte, elektroniske ordbøker. Vi tok en titt på den engelsk-norske-utgaven.

Publisert
Sist oppdatert

DinSides dataredaksjon har benyttet Clue-ordbøkene i en årrekke, og etter vår mening er de perfekte hjelpemidler for deg som for eksempel skriver mye på et fremmed språk, og trenger rask og enkel tilgang til oversettelser - uten å måtte bla gjennom en tjukk bok hver gang.

Enkelt og lynkjapt

Vi prøvde nylig en demoversjon av den nyeste utgaven av Clue, med engelsk-norsk-engelsk ordbok installert. Løsningen er meget enkel - innholdet i ordboken presenteres som en eneste kjempelang liste, og alt du trenger å gjøre er å taste inn ordet, eller deler av ordet, du ønsker oversatt. Søket foretas mens du taster, og oppslagene er rett og slett imponerende kjappe.

Clue 5.0: Ordbøker for skrivebordet


Bøkene finnes i flere språkkombinasjoner. Engelsk - Norsk - Engelsk, Norsk - Tysk - Norsk, Svensk - Engelsk - Svensk, Engelsk - Fransk - Engelsk, Engelsk - Spansk - Engelsk, er de foreløpige variantene. I tillegg finnes en norsk ordbok - Norsk/Norsk, medisinsk ordbok (norsk), og engelsk ordbok - Engelsk/Engelsk.

Hvis du har installert mer enn en språkkombinasjon, veksler du mellom ordbøkene ved å trykke på TAB-tasten. Enkelt og greit.

Du kan også kombinere bruken av Clue med tekstbehandleren Microsoft Word. Et trykk på Clue-ikonet på verktøylinjen (installeres fra menyvalg i Clue), og du får rask tilgang til oversettelser og ordforklaringer.

Mange utgaver

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Clue har laget flere versjoner av ordbøker, tilpasset privatpersoner og næringsliv. Samtlige er meget omfattende, også Clue Privat, som er den enkleste utgaven.

Oppslag i Clue-ordbøkene kan integreres i Microsoft Word.
Oppslag i Clue-ordbøkene kan integreres i Microsoft Word. Vis mer


I tillegg finnes det en versjon som også omfatter faguttrykk og ord som brukes mye i næringslivet. Videre finnes også en enda mer omfattende utgave som inkluderer en lang rekke økonomiske og juridiske uttrykk, og en teknisk utgave som tar for seg områder som bygg, elektronikk, teknologi osv.

Den mest omfattende Clue-ordboken heter Clue Maxi, og inneholder alle delene fra de ovennevnte versjonene. I følge Clue Norge ASA inneholder denne et sted mellom 2-300.000 oversettelser begge veier, og er Norges mest omfattende elektroniske ordbok

Prisen på Clue avhenger av hvilken utgave du vil ha. Den enkleste (Privat) koster 950 kroner, mens den mest omfattende (Maxi) koster 4.700 kroner. Abonnementsløsninger tilbys også.

For mer informasjon kan Clue Norge ASA kontaktes på tlf. 23 10 33 70, eller på www.clue.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer