Clue 5.0: Ordbøker for skrivebordet

Det norske selskapet Clue Norge ASA har nylig lansert nye versjoner av sine flotte, elektroniske ordbøker. Vi tok en titt på den engelsk-norske-utgaven.

Publisert
Sist oppdatert

DinSides dataredaksjon har benyttet Clue-ordbøkene i en årrekke, og etter vår mening er de perfekte hjelpemidler for deg som for eksempel skriver mye på et fremmed språk, og trenger rask og enkel tilgang til oversettelser - uten å måtte bla gjennom en tjukk bok hver gang.

Enkelt og lynkjapt

Vi prøvde nylig en demoversjon av den nyeste utgaven av Clue, med engelsk-norsk-engelsk ordbok installert. Løsningen er meget enkel - innholdet i ordboken presenteres som en eneste kjempelang liste, og alt du trenger å gjøre er å taste inn ordet, eller deler av ordet, du ønsker oversatt. Søket foretas mens du taster, og oppslagene er rett og slett imponerende kjappe.

Bøkene finnes i flere språkkombinasjoner. Engelsk - Norsk - Engelsk, Norsk - Tysk - Norsk, Svensk - Engelsk - Svensk, Engelsk - Fransk - Engelsk, Engelsk - Spansk - Engelsk, er de foreløpige variantene. I tillegg finnes en norsk ordbok - Norsk/Norsk, medisinsk ordbok (norsk), og engelsk ordbok - Engelsk/Engelsk.

Hvis du har installert mer enn en språkkombinasjon, veksler du mellom ordbøkene ved å trykke på TAB-tasten. Enkelt og greit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer