Cold Winter

Førstepersonsskytespill og PS2 går ikke spesielt bra sammen. Men noen prøver, og Cold Winter er et nesten vellykket forsøk på å lage et nyskapende skytespill til Sonys konsoll. Men fungerer det?

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år fikk vi muligheten til å snakke med produsenten for Cold Winter, og han hadde mange svært interessante poeng om filosofien bak spillet. Cold Winter skulle være tilgjengelig og ukomplisert, men samtidig gi spillerne en ny type actionopplevelse. Vi har siden vært spent på resultatet, og nå er spillet endelig her.

PlayStation 2 har aldri hatt et spesielt bredt utvalg av FPS-titler. Vi har sett mange forsøk, det mest interessante var kanskje fjorårets Killzone, som dessverre feilet. Dessverre er heller ikke Cold Winter noen klassiker, men har likevel mange underholdende sider.

Tung stemning

Historien er i utgangspunktet skikkelig halvhjertet. Du spiller som en britisk spesialagent med bakgrunn fra SAS og MI6, som etter en stund i kinesisk fangenskap begynner å jobbe frilans, og settes inn mot en terroristgruppe. Det begynner relativt rolig, men vi blir selvsagt kastet ut i en verdensomspennende konspirasjon etter hvert. Plottet ligner på et uttall andre spill, men det er måten det fortelles på som gjør at det likevel setter seg fast i hukkommelsen. Historien blir nemlig fortalt gjennom svært gode, bra regisserte og spennende filmklipp. Disse klippene er ofte dramatiske, brutale og fulle av banneord, så det er ikke så rart at spillet har fått 18 års aldersgrense. Men viktigst av alt, klippene setter oss skikkelig i stemning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer