Comanche 4

Superhelikopteret er tilbake - i ny og forbedret versjon.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Novalogic er ikke akkurat uvant med krigssbaserte spill – deres motto er tross alt ”The Art of War” – så det er heller ingen overraskelse at Comanche 4 har solide røtter i virkeligheten. Det er likevel ingen vanlig helikoptersimulator vi snakker om her, utviklerne valgte nemlig å fokusere på eksplosiv og underholdende action fremfor realisme.

Dette betyr at du ikke kommer til å bruke lang tid til å lære deg å styre dette svært så avanserte helikopteret. Spillet inneholder et par treningsoppdrag og en brukbar manual som gir deg god innføring i styringen. For å appellere til action-sugne spillere, valgte Novalogic å forenkle kontrollsystemet slik at det mest av alt ligner førstepersonsspill. Du får utmerket styring over helikopteret kun ved å bruke musen og piltastene – et plusspoeng i våre øyne.

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

I de mer krevende spillerne har du muligheten til å aktivisere noen funksjoner som gjør helikopterets oppførsel mer realistisk, men det er ingen tvil om at dette spillet handler først og fremst om rask skyting og store eksplosjoner, og ikke virkelighetsnær simulasjon.

Mye på en gang

Oppdragene i Comanche 4 er delt opp i seks kampanjer, som hver og en består av en rekke enkeltmål. Du vil kjempe dine kamper over vann, snødekte fjell og i byer, og vil slåss mot terrorister, smuglere og andre uønskede elementer. Oppdragene omhandler ofte hendelser vi har sett i mange actionfilmer, som angrep på filipinske pirater eller forsvar av en amerikansk ambassade. I løpet av spillet bruker du uansett lite tid på å tenke over hva bakgrunnen for oppdraget egentlig er, det viktigste er tross alt å komme ut levende.

Comanche 4

Dét er ingen lett oppgave i seg selv – motstanden du møter underveis er formidabel. Selv om du spiller på den letteste vanskelighetsgraden, vil du bli konstant beskutt fra alle retninger, og med dødelig presisjon i tillegg. Du kan rett og slett glemme å skyte deg gjennom brettene på første forsøk, uansett erfaring. Kanskje det er Novalogics hemmelige formel på å forlenge spillets levetid: Å tvinge spilleren til å prøve om og om igjen?

Heldigvis blir du ikke lei av spillet til tross for vanskelighetsgraden. De varierte og spennende oppgavene sørger for dette. Du får nok av våpen å leke med, og nok av motstand både i luften, på bakken og i vannet. Det er rett og slett gøy.

Super grafikk

Comanche 4

En stor fordel er at Novalogic har kvittet seg med den foreldede voxel-motoren, og utviklet en teknologi som virkelig imponerer med detaljnivå og flotte spesialeffekter. Bare legg merke til speilbildene i vannet eller de massive eksplosjonene med partikler flyvende i alle retninger.

Dessverre krever spillet sitt av maskinvare, og spesielt lurt er det med grafikkort av GeForce 3-klassen. Spillet utnytter nemlig flere funksjoner som finnes på disse kortene. Det er da i alle fall bra at det endelig dukker opp spill som gjør et 4.000-kroners grafikkort verdt pengene.

Konklusjon

Comanche 4

Comanche 4 er et solid og underholdende spill for militærentusiaster. Vi liker konseptet med ”simulator-light”, som lar de blant oss som ikke har tålmodighet til å studere manualen i timesvis bare for å ta av, også få en del av moroa. Og moro er noe Comanche 4 byr på mye av, til tross for høy vanskelighetsgrad. Anbefales.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer