Commodore 64 er tilbake!

Hvem husker vel ikke Commodore 64, datamaskinen som fant veien til de fleste norske hjem. Nå kommer maskinen tilbake i en tidsriktig utgave med enkel surfing på Web som viktigste bruksområde. Men den kan også kjøre diverse nytteprogrammer, og så kan den selvsagt kjøre Commodore 64 programmer.

Commodore 64 er tilbake!
Publisert

Nyskapningen har fått navnet Commmodore 64: Web.it. Selve lanseringen vil foregå på messen "Cebit Home" i Hannover 26-30. august. På samme måte som før, er selve maskinen i tastaturet, og TVen brukes som skjerm.

I praksis er dette egentlig en PC uten innebygget harddisk med en Commodore 64 emulator. Maskinen er utstyrt med en Elan prosessor fra AMD (66-100 Mhz), 16 MB RAM (som kan bygges ut til 32 MB), 1,44 MB diskettstasjon (men hvor ble det av kassettspilleren?) og et 56 Kb innebygget modem. Maskinen kan også få utvidet funksjonalitet med PC-kort (PCMCIA).

Operativsystemet som benyttes er DOS ver. 7. I maskinen er det lagt inn Windows 3.1, TCP/IP kommunikasjonsprogram, Netscape nettleser og epostprogram, Lotus AmiPro tekstbehandling, Lotus 123 regneark, Lotus Organizer, standard Windows applikasjoner (Paint, kabal osv.) og siste men ikke minst en Commodore 64 emulator. Disse programmene ligger lagret i ROM, og det betyr raskere oppstart av maskinen og mindre sannsynlighet for å ødelegge noe, men også mindre fleksibilitet.

Prisen er ikke kjent enda, men vi antar at den vil koste et sted mellom 3 og 4 tusen kroner. For mer informasjon, sjekk WCI International.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer