Commodore 64-spill på ny PC

VICE lar deg spille de gamle godbitene.

Med VISE kan du spille gamle Commodore 64-spill på både PC, Mac og Linux. Foto: Commodore 64 av Marcin Wichary, CC-BY-2.0
Med VISE kan du spille gamle Commodore 64-spill på både PC, Mac og Linux. Foto: Commodore 64 av Marcin Wichary, CC-BY-2.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du som er født på 80-tallet eller tidligere, har sannsynligvis hørt om Commodore 64; maskinen "alle" hadde (vel, ikke jeg, for jeg hadde Amstrad), og som de fleste brukte utelukkende til å spille på.

Noen hadde kassettspiller, de mer avanserte hadde diskettstasjon og de mest avanserte hadde flere joysticker der håndtaket kunne byttes ut i forhold til hva som var mest komfortabelt til spillet som skulle spilles.

Maskinen bragte stor glede i guttegjengen, enten det var fotballturnering i Microprose Soccer (med banana power som gjorde at man kunne skru ballen så hardt at den kom tilbake igjen), sabotasjekrig i Spy vs. Spy eller hopping og spretting i The Great Giana Sisters.

Hvis du plutselig kjente at du ble litt gladere innvendig nå, er dette artikkelen for deg.

Prøv deg gjerne også på: Den o-store dataspill-quizen

VICE - Commodore 64-emulator for alle plattformer

VICE er et program du kan kjøre enten du bruker Windows, OSX eller Linux (ja, faktisk er det kompatibelt med en rekke flere plattformer også) for å emulere den gamle Commodore 64-maskinen (eller Commodore 128, Vic-20 og flere andre). Programmet er fortsatt under konstant utvikling og basert på åpen kildekode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer