Compaq Armada 4220T

Compaq Armada er en fleksibel bærbar PC som kan ”bygges om” fra en liten enhet på 2,5 kilo til en kraftig, tung maskin med batterilevetid på over ti timer. Den har 266 MHz Pentium MMX –prosessor og 12,1 tommer skjerm.

Publisert

Ytelsesmessig er dette en spennende maskin. En DinSideindeks på 143 og en grafikkindeks på 167 er absolutt i øvre del av hva man kan forvente av dagens bærbare PCer. Maskinen leveres med to batterier, ett som står i selve hovedenheten og ett som kan monteres bakpå, som bærehåndtak.

Maskinen er relativt lett, med sin bærevekt på 2,7 kilo. Det er få av de PCene vi har testet til nå som kommer under tre kilo når man slår sammen vekten av selve maskinen og vekten av strømforsyningen. Den er også tynnere enn de fleste bærbare PCer, men har likevel plass til CD-ROM-spiller i selve hovedenheten. CD-ROM-spilleren og diskettstasjonen passer i samme plass foran på maskinen, og er imponerende små og tynne. Sistnevnte kan også settes i en egen ”diskettstasjonsboks” som plugges inn i parallellporten.

Ellers er det tydelig at Compaq har ønsket å rette maskinen inn mot brukere som blant annet driver en del presentasjoner. Den har innebygde høyttalere og til og med utgang til video/TV som standard. Man kan koble den til en egen multimediastasjon, MCD, som gir større og bedre høyttalere og plass for ennå et batteri, slik at man kan komme opp i over ti timers batterilevetid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer