Compaq Deskpro 4000S

Compaq Deskpro 4000S-serien er små nette arbeidsstasjoner beregnet på nettverk. Denne maskinen er utmerket til standard kontorbruk i et bedriftsmiljø. Maskinen er servicevennlig og liten.

Publisert

Compaq Computer Corporation er verdens største PC-produsent. De var først ute med å klone IBM PC allerede i 1982. Bare i Norge solgte Compaq over 100 000 PCer i 1997.

Deskpro har vært navnet på Compaqs bordmodeller siden starten i 1982. Dette er likevel en høyst moderne maskin med det aller siste av teknologi. Dette er PCen for deg som vil ha en enkel maskin som tar liten plass og er rimelig å administrere i ett nettverk.

Når du slår maskinen på for første gang, starter Compaqs eget installasjons-program automatisk. Her kan du (i en engelsk meny) velge hvilken språkversjon av Windows 95 du ønsker å benytte. Norsk versjon er selvfølgelig et av valgene. Det eneste du trenger å vite er hva du heter og hva slags skriver du skal benytte. Sørg også for å ha Windows 95 lisensbevis for hånden siden du må taste inn en lisenskode underveis.

Når installasjonen er nesten ferdig, blir du bedt om å finne 27 blanke disketter (!), noe som er særdeles upraktisk. Dette er dessverre noe en del av de store produsentene har til felles. Compaq leverer nemlig ikke med Windows 95 på CD – bare på harddisken. Det betyr at hvis du ønsker å ha muligheten til å reinstallere Windows 95 på et senere tidspunkt, er du nødt til å produsere alle diskettene. Heldigvis må du ikke gjøre dette med en gang, men vi anbefaler deg å gjøre dette ganske snart hvis du ikke har en annen Windows 95 CD liggende. Når installasjonen er ferdig, sletter maskinen alle de andre språkversjonene slik at de ikke tar opp plass på harddisken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer