Compaq lanserer billig internett-PC

En god nyhet for de som ønsker seg rask og effektiv internett-tilgang, uten for mye styr med oppsett av maskin- og programvare. iPAQ fra Compaq er på vei til Norge.

Compaq lanserer billig internett-PC
Publisert

Prinsippet i iPAQ-maskinen er en kombinasjon av stabiliteten til Windows 2000, og enkle konfigurasjonsløsninger. Maskinen har enkelt og stilig design, og finnes i to utgaver: én uten alle de gamle ekspansjonsportene som PCI, ISA, paralell og seriell, og én som har disse portene. Det er modellen uten de gammeldagse portene (kalt Legacy-free) som er Compaqs viktigste satsning. All utbygging vil da bli gjort via USB. Maskinen har tre USB-porter bak og to foran, og i tillegg har maskinen nettverkstilkobling innebygget.

Flere konfigurasjoner

iPAQ finnes i flere forskjellige konfigurasjoner: du kan velge mellom en Celeron 500 eller Pentium III 500-prosessor, opptil 512 MB RAM og 4,3 eller 8,4 GB harddisk. Grafikken håndteres av en Intel grafikkbrikke med 4 MB minne, og det finnes flere forskjellige skjermvarianter tilgjengelig. I tillegg kan du bytte eksterne lagringsenheter uten å skru av maskinen, ved å bruke en såkalt MultiBay-brønn. Valget står mellom diskettstasjon, CD-ROM-spiller, DVD-spiller eller en ekstra harddisk (etterhvert også CD-brenner).

iPAQ er i hovedsak en maskin for bedrifter, som ønsker raske og enkle arbeidsstasjoner til sine ansatte. Det er derfor Compaq anbefaler å bruke Windows 2000 Professional som hovedoperativsystem (det er mulig å bestille et av de eldre Win 9x eller NT 4.0 operativsystemene).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer