Compaq med fingeravtrykk-PC

Nå kan du bruke fingeravtrykk for å sikre at bare du får tilgang til PCen din. Det er Compaq som nå har lansert en relativt billig løsning som gjør det vanskeligere for uvedkommende å rote med en PC.

Compaq med fingeravtrykk-PC
Publisert

Allerede i august vil Compaq gi brukerne mulighet til å sikre PCene på denne nye og nokså spennende måten. Sammen med Identicator Technology -- som har vært på markedet med ulike PC-baserte fingeravtrykk-løsninger en stund -- har Compaq laget en nokså elegant og billig løsning som gjør at man enkelt kan sikre PCene.

Ved hjelp av "Compaq Fingerprint Identification Technology" kan man få svært forenklede logon-rutiner for brukerne, alt de trenger for å identifisere seg er tross alt en fingertupp på selve leseren.

Leseren fungerer med både Windows 95 og Windows NT Workstation 4.0, og kan brukes på alle Compaqs bordmodeller. I USA koster fingeravtrykkleseren og den nødvendige programvaren bare 99 dollar.

På bærbare?

Denne teknologien er også temmelig interessant for sikkerhetsbevisste brukere av bærbare PCer. Riktig brukt, skal den kunne gjøre det umulig for uvedkommende å få tilgang til data i en stjålet, bærbar PC.

For lille Identicator er Compaq-samarbeidet en meget spennende avtale. De har allerede arbeidet sammen med Microsoft og flere UNIX-leverandører om å lage en standard for fingeravtrykkidentifikasjon og regner nå med å få kontrakter med flere andre store PC-produsenter i nær fremtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer