Compaq Presario 5060

I april testet vi en ”eldre” modell i Presario-serien. Dagens modell er vesentlig raskere, har flere finesser og lavere pris. Vi har satt den under lupen på DinSides testbenk.

Publisert

Presario 5060 er utelukkende beregnet på hjemmemarkedet. Den har fargerike klistremerker både på kabinettet og på tastaturet, som annonserer spesifikasjoner og finesser. Dette kjenner vi igjen fra stereoanlegg, videomaskiner og andre typiske brunevarer. PCer har også blitt brunevarer - på godt og vondt.

De gode sidene

Maskinen er nett og elegant, og designet er en variant av den tidligere Presario-serien. Det nye er to luker i fronten. Den øverste gir adkomst til en eventuell ekstra lagringsenhet og den nederste til USB og styrespak eller MIDI-tilkobling. Av/på-bryteren sitter plassert midt på fronten, omgitt av indikatorlamper for harddisk, strøm og dvaletilstand.

I den øvre luken er det åpning for skuffen i CD-ROM-leseren. Når denne løses ut smeller klaffen ned i luken med et påtagelig smell, som vi ble litt overrasket over til å begynne med. Under CD-ROM-enheten kan det monteres en 5,25-tommers enhet, men vi forstår ikke helt det praktiske poenget med denne luken. Her har nok først og fremst hensynet til designet vært prioritert.

Den nedre klaffen skyves opp for å gi adkomst til tilleggsportene, og denne løsningen virker mer praktisk og gjennomtenkt. Dette er en hendig detalj som øker funksjonaliteten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer