Compaq Presario med FireWire

Compaq lanserer nå nye Presario-modeller med hovedvekt på multimedia og Internett. De nye modellene kommer med raskere prosessorer, mer minne og store lagringsmuligheter - alt til lavere pris.

Publisert

Compaq Presario 5686

Dette er den nye toppmodellen i Presario-serien som bygger videre på forgjengeren 5676. Prosessoren er nå en 450 MHz Pentium III-prosessor, men det mest interessante er at den også har blitt utstyrt med FireWire (IEEE1394). Dette er en høyhastighets digital port, som i dag først og fremst fungerer sammen med digitale video-kameraer (DV) og tilsvarende utstyr. Her er Compaq i godt selskap, FireWire finner vi også på de nyeste G3 Mac’ene og på SGI’s Visual Workstation. Sony leverer også FireWire (eller i.Link) på sin Vaio-serie med bærbare PCer, som kommer til Norge til sommeren. Det følger også med programvare for redigering av egne videoklipp og stillbilder.

I tillegg til dette har Presario 5686 S-video utgang for å koble PCen direkte til TV for å se DVD-filmer. Et integrert 10Mbps nettverkskort gjør det enkelt å koble PCen til ISDN-rutere, kabelmodem, ADSL eller til andre PCer i et lokalt nettverk. Vi finner det noe underlig at Compaq ikke benytter 10/100Mbps siden dette faktisk er både rimeligere og mer fleksibelt i dag, men det er vel et signal om at disse maskinene ikke er beregnet på kontorbruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer