Computer Desktop Encyclopedia

Computer Desktop Encyclopedia er et funn for datainteresserte. Et presist språk og gode illustrasjoner gir deg innsikt i forkortelser, begreper og datahistorie. Vi har sett nærmere på oppslagsverket, som bare koster deg noen hundrelapper.

Publisert

Selv de mest durkdrevne dataeksperter har mange hull i sine kunnskaper – det skal noe til å vite forskjellen på MPP og MPPC, eller å kunne forklare forskjellene mellom ulike grafikkformater hvis hovedkort og ledninger er hovedinteressen.

Computer Desktop Encyclopedia har samlet bortimot alt som finnes av databegreper, og gir deg en effektiv forklaring på disse. Brukergrensesnittet er svært enkelt, og kommer helt uten staffasje: Ett felt med oppslagord og ett med artikler og illustrasjoner.

Leksikonet har greie søkefunksjoner, men mangler litt før det er på høyde med standard digitale leksika (slik vi har sett i 2906">i vår sammenlignende test). I tillegg kan du klikke på hvilket som helst ord i artiklene, og leksikonet slår opp på nettopp dette, eller det nærmeste ordet, i lista over oppslagsord. Dessuten kan du enkelt kopiere tekst fra leksikonet, men det er lagt inn sperre mot å kopiere illustrasjoner.

Vi testet dette leksikonet mot et knippe middels vanskelige begreper, og ble imponert over kvaliteten på forklaringene. Det vi fikk var stort sett kjappe, men fullverdige, forklaringer – og det var akkurat det vi håpte på. Vi ønsket oss ikke lange og komplette artikler, hvor selve kjerneforklaringen forsvinner inn i en haug av detaljer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer