CONNECT2AIR WLAN AP-600RP-USB

Her snakker vi om en liten og faktisk ganske lekker sak, i stort plast, med en enkel antenne. Navnet er derimot gedigent: CONNECT2AIR WLAN AP-600RP-USB. Av tilleggsfunksjoner er den utstyrt med USB skriverport, som er svært nyttig.

Publisert
Sist oppdatert
CONNECT2AIR WLAN AP-600RP-USB


En ruter med disse spesifikasjonene, vil være midt i blinken for de fleste hjemmebrukere og småbedrifter med en håndfull ansatte. Den har innebygd brannmur, den støtter alle aktuelle typer nettilgang, kan opptre som repeater for trådløse nett for å øke rekkevidden, i tillegg til all den ordinære funksjonalitet som alle små rutere i dag har, som NAT, DHCP, VPN og mapping av porter til forskjellige interne maskiner og tjenester på lokalnettet.

Den har en WAN-port til Internett og 4 svitsjede 10/100 Mbit porter til det lokale nettverket.

CONNECT2AIR WLAN AP-600RP-USB


Enkelt oppsett

Konfigurasjonen gjøres via nettleseren, og ruteren har IP 192.168.1.254. Der blir man møtt med brukernavn og passord, som i denne sammenhengen er henholdsvis blankt og "connect".

CONNECT2AIR WLAN AP-600RP-USB


Menyen er oversiktlig, og i venstre kolonne ser vi alltid status på de viktigste parameterne.

Det er også en Wizard, som tar deg gjennom en serie valg med forklaringer for hvert punkt, for å sette opp tilgang til en internettleverandør og grunnkonfigurasjon av ruteren.

Dette fungerte eksemplarisk, og vi var på nett med alle maskinene i det kablete nettet i løpet av kort tid.

Også den gedigne Mac G4 PowerBook'en vi har på lån for tiden kom på nett uten at vi behøvde å løfte en finger.

Det vil si vår bærbare - også fra Fujitsu Siemens - hadde vi enda ikke utstyrt med det trådløse nettverkskortet fra samme leverandør.

Men det fungerte av en eller annen grunn ikke. Kortet lot seg installere uten problemer, men maskinen kjente ikke igjen noen av de trådløse henvendelsene fra ruteren.

Til tross for system-gjennoppretting til fersk Windows XP var det ingen lysning å spore. Kort og trådløs ruter fra samme leverandør ville bare ikke snakke sammen.

Vi installerte så alle de andre kortene etter tur, og fant ut at 2 av 5 fungerte, og det var kortene fra Asus og MSI. 3COM, SMC og altså Fujitsu Siemens selv, var ikke på talefot med denne ruteren.

Testresultatene viste derimot at ytelsen i det trådløse nettet var på langt under det vi oppnådde med Asus' enheter.

CONNECT2AIR WLAN AP-600RP-USB


Port med skrivervansker

USB-porten med støtte for deling av skriver var neste punkt. Her var det ingen egen driverprogramvare som måtte installeres på hver PC i nettverket. Derimot måtte man sette opp skriveren på en TCP/IP-port konfigurert etter nærmere anvisninger i manualen.

Men det fungerte overhodet ikke med vår Canon i850 skriver. Det var tilsynelatende kontakt mellom PC og skriver, siden det dukket opp bildet som forteller at det sjekkes status hos skriveren og at denne er i ferd med å skulle ville fortelle om seg og sitt. Men det skjer ingen ting. Og vi ventet svært lenge...

Det pussige er at både på vår egen Barricade og på Asus-ruteren vi nettopp testet, så dukker det opp en advarsel om at man *ikke* får kontakt med skriveren, selv om den faktisk skriver på harde livet, riktignok i rykk og napp...

Konklusjon

Her er det tydelige kompatibilitetsproblemer ute og går. Men vi skal både teste ruteren sammen med andre skrivere, og kortet med andre bærbare PCer, før vi feller noen endelig dom om ytelse og oppførsel.

Prisen ligger rundt 1000-lappen for selve ruteren, og rundt 500 for kortet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer