Coollector - filmarkiv på PC-en

Dette er applikasjonen alle filmnerder vil like.

Publisert
Sist oppdatert

Hvorvidt det kommer av at det er en typisk inneaktivitet eller fasinasjonen ligger i store skjermer vites ikke, men det er gjerne slik at datainteresserte mennesker også har en generell interesse av film.

Og der en vanlig filminteressert person kanskje nøyer seg med å ha samlingen i hylla, alfabetisert etter regissør, vil den som også har et godt grep om mus og tastatur i tillegg ha samlingen i en eller annen digital form.

Derfor har vi skrevet om et par løsninger tidligere. For deg som er interessert i det sosiale aspektet rundt det å presentere mediesamlingen sin har vi Listal, mens Delicious Library burde tilfredsstille selv de mest pertentlige Mac-brukere.

Det finnes også andre alternativer, som Movie Organizer, Digital Hoard eller DVD Profiler.

Coollector - 44 000 filmer

Men der de fleste filmarkiv enten koster penger eller baserer seg på at du må legge inn samlingen din selv, kommer Coollector med en ferdig database på over 40 tusen titler og et persongalleri på over 90 tusen skuespillere, regissører, produsenter og så videre. I tillegg til de rene data om filmene følger også litt om handlingen, anmeldelser og bilde.

Coollector - filmarkiv på PC-en


Coollector er likevel mer enn en lett offlineversjon av IMDb. I tillegg til et rent oppslagsverk kan du selvfølgelig merke av filmer du eier og på den måten bygge opp din egen samling.

Og med mindre samlingen din består av filmer fra Bollywood og obskure nordiske land slipper du å hente inn filmdata fra Internett. Men du kan legge inn filmer som ikke finnes i databasen, hvis Flåklypa Grand Prix bare må med!

Når du først har merket av en film som eid går det også an å markere dem som "utlånt" dersom du til stadighet glemmer at vennene dine har de til låns. Applikasjonen har også et karaktersystem på både filmer og personer, og du kan legge til filmer i en slags ønskeliste.

En annen smart ting er at du kan sette en person (for eksempel favorittskuespilleren) under "video-overvåking", slik at du blir informert når det slippes nye titler der denne er med.

Stadige oppdateringer

Denne må du bare se!
Denne du bare se!
Vis mer


Tanken bak Coollector er å ha en filmdatabase med stadig oppdaterte priser, og en mulighet til å bestille filmen direkte. I skrivende stund er dette kun mulig fra Amazon.com og CDuniverse.com, noe som nok vil gjøre det uinteressant for de fleste norske brukere. Prisene kan dog slås av i innstillingene, sammen med å for eksempel fjerne sone 1- eller VHS-filmer.

Coollector oppdateres normalt sett flere ganger i måneden med priser, filmer og persongalleri. Det er likevel en del bilder - og filmer - som mangler. Føler du for å bidra er det mulig, og med gårsdagens oppdatering er det også blitt enklere å sende en forespørsel til Coollector-gjengen om å legge til en ny film i hoveddatabasen.

Vi du lage flere samlinger, eller dele den med andre (eller deg selv dersom du har flere PC-er) kan det være greit å få med seg at alle dine valg lagres i en liten .cool-fil som lett kan flyttes eller kopieres. Sender du den til til en venn som har Coollector kan han fort få en oversikt over dine filmer.

Til slutt nevner vi også at applikasjonen støtter Piclens-tillegget for Firefox.

Coollector er gratis, og vel verd en titt dersom du har Windows og en interesse for film. Både programmet og mer informasjon finner du på www.coollector.comVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer