Coop / Prix lanserer ny avansert hjemmePC

Tidligere i år lanserte Coop Prix sin første PC. Dette har gitt mersmak, for nå lanseres det en helt ny modell med oppgraderte spesifikasjoner - til samme pris. Vi har tatt en sniktitt på den nye dagligvaren

Publisert
Sist oppdatert

For snart et år siden dukket den første dagligvare-PCen opp, hos Rema. Den var rimelig og hadde svært gode spesifikasjoner. Tidligere i år kom så Coop/Prix på banen med en enda bedre maskin til lavere pris. Disse maskinene kan du lese om her og her.

Den første maskinen hos Coop/Prix var sannsynligvis en føler i markedet. Den ble ikke annonsert i særlig grad, og ble heller ikke distribuert i hele kjeden. Etter vår omtale var det mange som kontaktet oss og spurte hvilke forrretninger som førte PCen, siden den var ukjent og ikke tilgjengelig i den lokale forretningen.

Denne nye maskinen vil derimot bli tilgjengelig i langt større grad, og vil bli annonsert i flere medier.

Coop / Prix lanserer ny avansert hjemmePC


Hva er nytt med denne modellen?

Den første PCen ble lansert i mars/april, og det har som vanlig skjedd en viss utvikling på komponentfronten siden da.

Selve maskinprofilen er den samme, vi snakker om en maskin som skal kunne dekke forskjellige behov for hele familien, og håndtere både hjemmearbeide og underholdning med god margin. Den skal også være en passe blanding av stilig og diskrét.

Den største forskjellen er at det nå sitter en Athlon 64 3000+ på et K8T800-basert hovedkort.

Coop / Prix lanserer ny avansert hjemmePC


Skjermkortet er nå basert på ATI Radeon 9800 XXL, som er en spesialvariant tatt fra for denne PC-produsenten. Forrige modell hadde en 9600-basert løsning.

Coop / Prix lanserer ny avansert hjemmePC


Frontpanelet, som kan skjules av et deksel, hvor man kan koble til mange forskjellige enheter er en viktig del av konseptet. I den nye utgaven er det nå plass til xD-kort i tillegg til alle de andre typene. Det gjør løsningen enda mer fleksibel, selv om det nå er en USB-kontakt mindre i front enn tidligere. Forøvrig har frontpanelet de samme tilkoblingene som på den forrige PC-modellen.

Baksiden har fått et par nye elementer, som gjør det enda enklere å koble til PCen. Den er som forgjengeren utstyrt med TV-kort slik at du kan både se på TV på PC-skjermen og ta opp programmer direkte på harddisken, og nå sitter det en SCART-kontakt i chassiet, som gjør tilkobling til TV eller videomaskin langt enklere. Mange TV-apparater har S-Video og koaks-tilkoblinger i front eller på siden, for å koble til videokameraet. Nå slipper du å bruke disse kontaktene, med SCART er PCen innlemmet i det gode selskap av annet videoutstyr med kablingen på baksiden.

Trådløst nettverk er også inkludert, og vi snakker om 802.11g, den raskeste standarden på opptil 54 Mbit.

Diskettstasjon er ikke lenger installert på maskinen.

Coop / Prix lanserer ny avansert hjemmePC


Spesifikasjoner

 • AMD Athlon64 3000+ prosessor

 • MSI MS-7010 VIA-K8T800 basert hovedkort

 • 512mb PC3200 DDR SDRAM

 • 200 GB Seagate Barracuda 7200.7 harddisk 7200 omdr./min.

 • 8x DVD+/-RW brenner

 • Ati Radon 9800Pro / XT

 • TV inn video inn/ut, VGA+DVI

 • 3 FireWire porter, 2 i front, 1 på bakpanel

 • 6 USB 2.0 porter, 2 i front, 4 på bakpanel

 • Integrert 5.1 surroundlyd med analoge utganger, S/PDIF inn og ut

 • 56K Fax/modem

 • 100 Mbit nettverkskort

 • 54 Mbit trådløst nettverkskort
I tillegg følger det med trådløst tastatur og mus, pluss fjernkontroll til TV-funksjonene.

Av programvare leveres Microsoft Windows XP Home Edition (OEM), MS Works 7.0 (OEM), Home Cinema V2 med støtte for 5,1 lyd, Nero Burning ROM Software (OEM) Nero Recode 2SE (DVD-koppiering) og CA eTrust Antivirus (90 dagers prøveversjon). Det følger også med norsk bruksanvisning og 2 års garanti.

Coop / Prix lanserer ny avansert hjemmePC


Lav støy

Stadig flere er opptatt av at PCen er støysvak. Den forrige Coop/Prix-modellen vi sjekket ut hadde en ordinær vifteløsning, men på denne nye modellen er det valgt en helt annen vri.

Her sitter det en trakt over prosessorkjøleribben, og inne i denne finner vi en vifte med større diameter enn det som brukes montert direkte på kjøleribben. Den kan derfor rotere langsommere og flytte like mye luft, noe som igjen gir lavere støy.

I tillegg er hastigheten styrt av en temperaturføler, slik at støynivået til en hver tid blir lavest mulig.

Coop / Prix lanserer ny avansert hjemmePCMaskinen blir derfor svært støysvak, selv om den ikke er like stille som spesialløsninger som er dempet etter alle kunstens regler.

I bruk

Vi fikk anledning til å prøvekjøre PCen, og brukte tiden til å gjøre oss et inntrykk av hvordan den var satt opp og hvilke muligheter som var tilstede ”rett ut av boksen”.

Coop / Prix lanserer ny avansert hjemmePCVi koblet den opp mot skjerm og Internett, og koblet til høyttalere. Så spilte vi av DVD, musikkCDer, overførte bilder fra vårt CompactFlash kort, testet et par spill, og brukte PCen i det hele tatt slik den er ment å brukes.

Mediahåndteringen er det lagt spesielt vekt på, med fjernkontrollen og den tilhørende programvaren. Dermed blir betjeningen svært lik bruk av vanlige brunevarer, men med stort display attåt.

Coop / Prix lanserer ny avansert hjemmePC


Fjernkontrollen er radiobasert, så du slipper å peke noe sted, den fungerer uansett. En fin detalj.

Tastaturet er det samme som på den forrige modellen. Det er trådløst og utstyrt med spesielle knapper som gir deg snarveier og direkte kontroll. Musen er derimot fremdeles utstyrt med kule, og ikke optisk føler.

Antennen for trådløst nettverk sitter montert rett på braketten bak på PCen. Her hadde det vært en fordel med en løs antenne, som kunne plasseres der det er best forhold. En plassering bak maskinen kan være mindre gunstig, hvis PCen blir stående inntil en vegg under skrivebordet. Men dette er et lite problem som er enkelt å løse hvis det skulle dukke opp. Vi hadde ingen problemer med mottak når PCen sto oppå bordet.

Ytelsen er som forventet etter spesifikasjonene helt glimrende. Her er det mer enn nok kraft til alt en hjemmePC blir utsatt for.

Konkurransedyktig?

Er dette en PC som kan konkurrere med de andre store produsentene på markedet?

Svaret er kort og godt ja. Dette er en maskin som er produsert etter T-Ford prinsippet. Du får ta den som den er, her er det ingen komponentvalg, alternative konfigurasjoner eller installasjoner som fordyrer håndteringen av produktet for selgeren.

Derfor er denne maskinen i dag 1000-2000 kroner billigere enn tilsvarende grunnkonfigurasjoner hos de store nettbutikkene, med samme prosessor, minne, diskstørrelse og grafikkløsning.

I tillegg får du altså TV-kort og trådløst nettverk, samt frontpanel med kortleser og SCART-løsning for tilkobling til TV/Video.

Men de andre produsentene vil neppe la seg utmanøvrere, og det er duket for skarp konkurranse framover.

Og prisen, ja. Den er det samme som den forrige modellen.

Det vil si 7 999 kroner inkludert moms.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer