Coop/Prix PC

PCens status som teknisk vidunder for de innvidde er i fritt fall. Etter at Rema 1000 hadde suksess med sitt PC-salg er det flere andre kjeder som satser tilsvarende. Denne gangen er det Coop/Prix.

Coop/Prix PC
Publisert
Sist oppdatert

Entusiastene og nerdene sverger til å bygge PCen selv, ingen andre er verdt å stole på når det gjelder valg av komponenter og løsninger. Bedriftene velger mer eller mindre tungt kvalifiserte firmaer til å ta hånd om maskinparken, slik at de selv kan konsentrere seg om kjernevirksomheten.

Men en typisk forbruker vil først og fremst ha mest for pengene, og da har dagligvarekjedene noen fordeler. Nøkkelordet er storinnkjøp, det er snakk om en eneste maskinkonfigurasjon, og prisen kan presses ned til smertegrensen - for produsenten.

Derfor ser vi stadig flere produkter i varehusene, som tidligere var forbeholdt faghandelen. Elektrisk verktøy og jernvarer er godt representert, nå gjør PCer og beslektede produkter sitt inntog i flere kjeder.

Allsidig PC

En hjemmePC skal kunne dekke forskjellige behov for hele familien, og håndtere både hjemmearbeide og underholdning med god margin. Den skal også kunne tåle å synes.

PCen som vil bli tilbudt hos Coop/Prix har fått merket Cybercon og er produsert av samme produsent som Rema-PCen. Den har mye til felles med denne, som du kan lese om i denne testen.

Kabinettet er i sølv og svart og etter vår mening ganske stilig. Utseendet er imidlertid alltid en smakssak, men den skiller seg uansett ut fra de vanlige kontor-PCene, uten å være for spesiell.

Det som skiller mest fra en standardPC er frontpanelet og den innebygde TV/radio-løsningen. Her er det tydelig at man ser for seg at brukeren kan ha ønske om å koble til digitalkamera, DV-kamera, flerkanals lyd og annet tilleggsutstyr med USB eller FireWire.

Coop/Prix PC


Dessuten kan PCen brukes i stua sammen med TV og fungere som opptaker og brenner for DVD-plater. Da kobler du til kabler for TV og radio fra antenneanlegget, og S-video inn og ut til video/TV.

Coop/Prix PC
Coop/Prix PC
Coop/Prix PC


Er PCen konkurransedyktig?

Rema sin PC ble lansert i september 2003. Da kostet den 8500 kroner uten skjerm, og komponentvalget tilsvarte eller overgikk det som ble tilbudt i månedens prissammenligning av PCer på DinSide. Hva med dagens Coop-modell?

Spesifikasjoner

 • AMD Athlon XP3000+ prosessor 333 MHz FSB

 • MSI MS-7027 VIA-KT600 basert hovedkort

 • 512mb PC2700 DDR SDRAM

 • 200 GB Seagate Barracuda 7200.7 harddisk 7200 omdr./min.

 • 8x Pioneer A107D DVD+/-RW brenner

 • Ati Radon 9600 XT ViVo 256 MB

 • TV inn video inn/ut, VGA+DVI

 • 3 FireWire porter, 2 i front, 1 på bakpanel

 • 7 USB 2.0 porter, 3 i front, 4 på bakpanel

 • Integrert 5.1 surroundlyd med analoge utganger, S/PDIF inn og ut

 • 56K Fax/modem

 • 100 Mbit nettverkskort
I tillegg følger det med trådløst tastatur og mus, pluss fjernkontroll til TV-funksjonene.

Av programvare leveres Microsoft Windows XP Home Edition (OEM), MS Works 7.0 (OEM), Home Cinema V2, Nero Burning ROM Software (OEM) Pinnacle Instant Copy og CA eTrust Antivirus (90 dagers prøveversjon). Det følger også med norsk bruksanvisning.

Sammenlignet med Rema PC:
Her ser vi at 2600+ prosessoren hos Rema PCen er skiftet ut med en 3000+, harddisken er på 200 BG i stedet for 120 GB, skjermkortet er vesentlig raskere, og det er flere USB og FireWire porter.

Prisen er dessuten 500 kroner lavere enn hva Rema-PCen kostet - 7990 koster herligheten inkl mva.

Dette viser hvor utviklingen av pris/ytelse for PC-produkter fremdeles stiger jevnt og trutt i kundenes favør.

Sammenlignet med månedens PC fra Multicom:
Prosessor og harddisk er den samme, Multicom leverer dobbelt så mye minne, DVD-brenneren er likeverdig og kortleseren støtter de samme formatene. Stereo høyttalere følger også med.

Men Multicom-PCen har bare 4 USB-porter, ikke TV/radio og heller ikke video inn/ut. Dessuten er grafikkløsningen vesentlig svakere for spillentusiasten. Det følger heller ikke med trådløst tastatur.

Da koster den bare 6999 kroner, men det er uten operativsystem.

Legger du til TV-kort og tilsvarende skjermkort for å komme opp i Coop-standard er vi oppe i rundt 1600 kroner mer, og da er fremdeles Coop-PCen billigere. Med reduksjon til 512 MB minne på Multicom-PCen ville denne kunne blitt billgere, men månedens tilbuds-PCene kan ikke omkonfigureres fritt etter brukernes ønsker.

Så det er hardt å matche prisen på Coop/Prix PCen.

Her finner du de andre PC-tilbudene i mars

Ytelse

Vi rakk ikke å kjøre omfattende bruks- og ytelsestester på PCen, siden den bare var innom på en snarvisitt. Men spesifikasjonene indikerer at ytelsen holder i massevis til de behov mplgruppen har.

Det vi la merke til var at viften på prosessoren var i ubalanse - den vibrerte påtagelig - og gjorde at maskinen støyet mer enn forventet. Dessuten var rotasjonshastigheten noe høyere enn hos de mest stillegående viftene. I følge representanten for produsenten Medion er ikke støynivået på testmaskinen representativt for produksjonsmodellene.

Konklusjon

PC-prisene er svært presset, konkurransen er knallhard. Skal man være best på pris må man enten opp i store volumer, eller satse på å selge et visst antall av en kampanjemodell i en begrenset tidsperiode.

Coop-PCen er helt på linje med andre kvalitets-PCer. Den er velkonfigurert i forhold til målgruppen, og ryddig montert. Den er bygget med standardkomponenter, og er grei å oppgradere, skulle det bli aktuelt. I likhet med RemaPCen fra i fjor fremstår den som et svært kurant produkt.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer