Copernic Desktop Search 1.5

Copernic var først ute med en dugbar søkemotor til Windows XP, men har blitt overskygget av både Google og MSN. Kan den siste versjonen bringe dem tilbake til toppen?

Copernic Desktop Search 1.5
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange meninger om hva som utgjør Windows XP (andre versjoner) sin største akilleshæl, men det er i hvert fall sikkert at problemene med å finne filene raskt og enkelt ofte øker i takt med hvor mange du har av dem.

Coppernic Desktop Search var det første programmet som i sin tid tok opp kampen mot Windows sine egne søkemotor - og den første store programvaren som brukte indeksbaserte søk.

mange alternativer

Nå har både Google og MSN kommet med tilsvarende løsninger som setter Copernic i skyggen. Det er formodentlig derfor de nå har lansert en oppgradert versjon, som tilbyr forhåndsvisning av resultatene og spesialsøk etter bilder, musikk, dokumenter og så videre - alt sammen fra oppgavelinjen.

Indeksbaserte søk innebærer at hele harddisken bare saumfares én gang, og du får raskere resultater ettersom programmet bare trenger å søke gjennom indekset i stedet for harddisken.

Selve indekseringen av en 160 GB (stappfull) harddisk tok i overkant av to timer, men dette er en engangsforeteelse som tar omtrent like lang tid hos konkurrentene. Det interessante med Copernic er at den viser deg hva som skjer mens den indekserer, og at det foregår i et programvindu der både Google og MSN gjør det i bakgrunnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer