Core i7 er klar

Neste generasjon Intel-prosessorer er klare

Publisert
Sist oppdatert

Etterfølgeren etter Core2 serien er klar, vi snakker om Core i7-serien som er basert på mikroteknologien kjent som "Nehalem".

De siste dagene har tester av et par modeller av de nye prosessorene blitt lagt ut på en rekke nettsteder for spesielt teknologiinteresserte. Her finner man også dype analyser av ny prosessorarkitektur, støttebrikker og minnehåndtering.

Hva betyr de nye prosessorene for den vanlige PC-bruker?

Mye ny teknikk

Det er flere forskjeller sammenlignet med Core2 som vi har brukt i et par år nå, men den viktigste er at prosesser som tidligere har blitt håndtert av støttebrikker utenfor prosessoren nå er lagt inn i denne. Både minnehåndtering og styring av inn/ut-trafikk til bus'en der skjermkort og tilleggskort sitter sitter nå i selve brikken. og har fått navnet QuickPath Architechture. Dette gir i seg selv langt større hastigheter, spesielt på minnehastigheten som nå er blitt både bredere med 3 kanaler (mot 2 tidlligere) og raskere enn tidligere. DDR3-minne må til for å kunne utnytte dette.

Internt er båndbredden nå på opptil 32 GB/sek mellom kjerne/minne og 25,6 GB/sek mellom kjernene, noe som er langt mer enn på tidligere Intel-prosessorer. AMD har hatt lignende minneløsninger en stund, men selve prosessorkjernene deres har ikke vært like effektive.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer