Corel Draw 12 med nye muligheter

Corel slipper i disse dager sin nyeste grafikkpakke, som byr på mange spennende nyheter både for de profesjonelle og de mindre erfarne brukere. Les om nyhetene her!

Publisert
Sist oppdatert

Illustrasjonsprogrammene til Corel har lenge stått sterkt blant grafiske designere og illustratører, og med Graphics Suite 12 lover utviklerne enda større fleksibilitet og brukervennlighet.

Det er tre programmer som er inkludert i Graphics Suite 12 - Corel Draw, Corel Photo-Paint og Corel R.A.V.E. Disse kommer ikke til å selges separat, men er integrert sammen til en meget kraftig designpakke.

Tegn for hånd

Det største nyheten i den nye programpakken er redusert bruk av separate verktøy. I stedet for å bruke egne verktøy for tegning av sirkler eller firkanter, holder det med å tegne disse for hånd, og programmet skjønner selv hvilke figurer det er. Funksjonen fungerer faktisk overraskende bra.

Corel Draw 12 med nye muligheter


Videre har Corel lagt til en funksjon som heter Dynamic Guides, som gjør det mye enklere å plassere og redigere objekter med matematisk presisjon.

Snap to Objects er en annen ny funksjon som lar designere tegne og modifisere objekter som relaterer til hverandre. Ved hjelp av linjer som viser avstand mellom diverse elementer av tegningen kan du presist flytte på objekter mens datamaskinen beregner plassering automatisk.

Det er også lagt til flere nye muligheter for å jobbe med tekst og modifisere den i sanntid.

De tre programmene i pakken er som sagt tett integrert, så det går fort å flytte deler av arbeidet mellom programmene, redigere objekter og flytte dem tilbake til det opprinnelige programmet.

Corel satser på aggressiv prising av Graphics Suite 12: Den engeske versjonen koster 6.580 kroner (inkludert mva), og oppgradering fra eldre versjoner, samt fra konkurrerende programmer (!) koster 3.233 kroner (inkludert mva). Det vil også finnes en egen versjon beregnet for studenter, som koster kun 598 kroner. Pakken kommer i salg i løpet av februar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer