Corel pakker inn Linux

For en ikke-teknisk Windowsbruker er det på grensen til galskap å forsøke seg på en installasjon av Linux. Men stadig flere ser en forretning i å levere denne gratisvaren i en brukervennlig innpakning – og ta seg betalt for det.

Corel pakker inn Linux
Publisert

Å sjekke ut Linux er ikke noe du kan gjøre på et par kveldstimer. Hvis du kjøper et datablad som reklamerer med en gratis Linux-CD, så ta det helt med ro. For det første må du lese dokumentasjonen grundig før du går igang. Du må ha full oversikt over hva slags komponenter du har i PCen, og du må ha mye ledig plass på harddisken.

Ta ingen sjanser…

Det som kanskje er mest skremmende er at du også må lage nye partisjoner på harrdisken din og installere en boot-manager. Før du går igang med dette bør du absolutt ta en full backup av alle data. Du må også forberede deg både praktisk og mentalt på det verste som kan skje – at PCen din ikke lenger lar seg starte og du må reformatere harddisken og installere alt på nytt.

Det lureste du kan gjøre er å ta ut harddisken som du har installert Windows på. Så monterer du inn en ny harddisk som du bruker bare til Linux-installasjonen.

En eller flere bøker om Linux er også svært nyttig å ha tilgang til. Dessuten bør du ha en annen PC tilgjengelig slik at du kan gå på nettet for å hente informasjon eller be om hjelp og råd i brukergrupper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer