Corel sier opp 20% av de ansatte

Corel sliter med underskudd, og vil kutte arbeidsstokken med over 20%. Utviklerne av Office-programmene WordPerfect, Quattro og Presentations flyttes til Canada. Er dette slutten for WordPerfect?

Corel i fritt fall.
Corel i fritt fall. Vis mer
Publisert

I andre kvartal har selskapet tapt ca. 60 mill. kroner. Oppsigelsene vil bli gjennomført i forbindelse med at forsknings og utviklingsavdelingen flyttes fra Utah til Ottawa i Canada. Totalt skal dette gi besparelser på 230 mill. kroner.

Slutten for WordPerfect?

I storhetstiden hadde WordPerfect over 90% markedsandel for tekstbehandlere, men tapte stort sett hele markedet til Microsoft (og litt til Lotus). Fremtiden for WordPerfect har egentlig vært uviss siden pakken ble solgt til Novell. Novell klarte ikke å gjøre forretning på produktet og solgte det videre til Corel i 1996.

For en tid siden hadde DinSide en samtale med Eldon D. Lechtenberg, som er ansvarlig for videreutviklingen av WordPerfect i Corel. På spørsmål om hva som egentlig gikk galt den gangen det begynte å gå utforbakke med WordPerfect, sa Lechtenberg at den viktigste enkeltfaktoren var at WordPerfect ikke skjønte at Windows ville bli det ledende operativsystemet. Selv om dette kan synes selvsagt i dag, var det ikke innlysende den gangen.

Corel WordPerfect versjon 8 ble ikke oversatt til norsk, men planen har vært at versjon 9 skal oversettes. Dette blir av mange ansett som en vesentlig døråpner i det norske markedet. Om kuttet i arbeidsstokken får konsekvenser for planene om oversettelse er uvisst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer