Corel WordPerfect Office X4

Gammel storhet har kommet i ny versjon, vi har tatt en titt.

Publisert
Sist oppdatert

De av oss som har levd noen år vet at en gang var WordPerfect ensbetydende med tekstbehandling på PC. Første gang undertegnede stiftet bekjentskap med WP var tilbake i 1987, den gang var det DOS-versjonen som rulet, og tro meg - fikk du først kontroll på hurtigtaster, F-taster og dokumentkoder var den knusende effektiv og sørget for at du alltid hadde full kontroll over resultatet. I hvert fall nesten.

Overlegent

>WP var overlegen, men det begynte å hangle litt når publikum forventet en Windows-versjon. Den kom først i 1991, seks år etter at Windows så dagens lys. Jeg var blant dem som brukte WP for Windows, mens flere og flere studiekompiser hadde fått øynene opp for Microsoft Word 2.0. Vi som sverget til WP betraktet imidlertid Word som et simpelt plagiat. Raskere, ja, men langt fra like funksjonsrik. Og hvor var dokumentkodene?

Siden vet vi alle hvordan det har gått med Word, og hvis du er i 20-årene er det slett ikke sikkert du har noe forhold til WordPerfect i det hele tatt. Sannheten er imidlertid at produktet lever fortsatt, til tross for at det har vært på randen av nedleggelse en rekke ganger. Men etter at Corel kjøpte WP fra Novell i 1996 har det i det minste dukket opp nye versjoner innimellom, og da som en del av en større Office-suite, Corel WordPerfect Office.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer