CorelDRAW høyner til 9

Corel lanserer nå versjon 9 av CorelDRAW. Denne versjonen har mange små, men viktige nyheter, og terskelen mellom vektor- og punktgrafikk senkes betydelig.

Publisert

CorelDRAW er en programpakke som er ment å være en komplett løsning for alt fra digitale illustrasjoner til profesjonell bildebehandling. Selve illustrasjonsverktøyet CorelDRAW (ja, det ene programmet har forvirrende nok samme navn som hele pakken) har gjennom flere år vært grensesprengende blant tegneprogrammer for PC.

Programpakken inneholder også et profesjonelt verktøy for bildebehandling, PhotoPaint, som er Corels utfordrer til Photoshop.

I tillegg til de to hovedprogrammene, følger det som tidligere med noen mindre programmer, slik som Capture for å fange skjermbilder og Trace som konverterer bilder med punktgrafikk til vektorgrafikk. Disse har ikke endret seg stort siden tidligere versjoner. 3D-modelleringsprogrammet CorelDREAM 3D er imidlertid nå tatt ut av programpakken.

CorelDRAW er fortsatt like tjukk som før, i mer enn én forstand. Esken med CD-ROM og håndbøker veier hele 3,5 kg, håndbøkene er på 1800 sider, og velger du full installasjon, ryker 200 MB av plassen på harddisken din. Samtidig er CorelDRAW beskjeden i sine krav til datakraft: en Pentium 133 skal være mer enn godt nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.